Επέστρεψε στην κορυφή ο Ολυμπιακός

Επέστρεψε στην κορυφή ο Ολυμπιακός

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H κορυφή αρέσει στον Ολυμπιακό που ολοκλήρωσε τη 17η αγωνιστική και συνεχίζει να είναι πρωτοπόρος με τη νίκη επί της Λαμίας (2-0) στο «Γ. Καραϊσκάκης», νιώθοντας την «ανάσα» της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ να τον ακολουθούν σε απόσταση ενός βαθμού. Στο ντεμπούτο του Οσκαρ Γκαρσία για το ελληνικό πρωτάθλημα, οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ότι έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν τη βασική αρχή του Καταλανού τεχνικού για την επιθετική άμυνα και την πίεση της μπάλας, ειδικά απέναντι σε κλειστές άμυνες, όπως αυτή που εφαρμόζει η Λαμία. Το γρήγορο γκολ του Μαρίν, μόλις στο 9ο λεπτό, βοήθησε στην ευκολότερη διαχείριση του αγώνα από τους γηπεδούχους.

Ο Φορτούνης με κάθετη πάσα προκάλεσε το τετ α τετ του Μάριν με τον Παπαδόπουλο και ο Γερμανός άσος με πλασέ άνοιξε το σκορ.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα και ενώ η τριάδα των Μιραλάς, Μάριν και Φορτούνη εναλλασσόταν συνεχώς μεταξύ κέντρου και επίθεσης για να μπερδέψουν τους αντιπάλους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να αλλάξουν περισσότερες από τρεις πάσες.

Παρά το γρήγορο γκολ και τη μεγάλη κατοχή της μπάλας, οι Πειραιώτες δεν δημιούργησαν εύκολα φάσεις προς την εστία της Λαμίας, γιατί έκαναν κακές επιλογές στην τελική πάσα και ήταν «φλύαροι» στην ατομική τακτική τους, με κατάχρηση ντρίπλας. Ενα ακόμη λάθος, πάντως, από πλευράς φιλοξενουμένων στο 37ο λεπτό δεν πέρασε ανεκμετάλλευτο από τους «ερυθρόλευκους», με τον Ζιλέ να «κλέβει» την μπάλα από τον Αναστασόπουλο έξω από την περιοχή και να πασάρει στον Ανσαριφάρντ, ο οποίος διπλασίασε τα γκολ του Ολυμπιακού και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου ήταν και το τελικό.

Ο Μπάμπης Τεννές προσπάθησε να διορθώσει την εικόνα της ομάδας του, έκανε δύο αλλαγές σε τρία λεπτά και η Λαμία ύστερα από την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα δημιούργησε τρεις τελικές. Οι Βουό και Αναστασιάδης, όμως, δεν βρήκαν εστία με τις κεφαλιές που επιχείρησαν, ενώ ο Προτό δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει το μακρινό σουτ του Πίτι. Η Λαμία παρέμεινε στη 13η θέση της βαθμολογίας, ενώ για τον Ολυμπιακό από την επόμενη αγωνιστική που θα υποδεχθεί την Ξάνθη, θα αρχίσει μια κούρσα δύσκολων αγώνων, μετά την κλήρωσή του στην προημιτελική φάση με την ΑΕΚ που θα την υποδεχθεί στις 24 του μηνός, ενώ στη συνέχεια θα παίξει στην Τρίπολη με τον Αστέρα και θα υποδεχθεί ξανά την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα (4/2). Η ρεβάνς Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ θα διεξαχθεί στο διάστημα 2-8 Φεβρουαρίου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Προτό, Φιγκέιρας, Μποτία, Ενχελς, Κούτρης, Ρομαό, Ζιλέ, Μάριν, Φορτούνης (81΄ Σεμπά), Μιραλάς (70΄ Πάρντο), Ανσαριφάρντ (85΄ Τζούρτζεβιτς).

ΛΑΜΙΑ: Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Αναστασιάδης, Κουκόλης (72΄ Ορτέγκα), Παντελιάδης, Ασίγκμπα, Αναστασόπουλος (51΄ Κουτρομάνος), Μπλάζιτς, Ακόστα (53΄ Βουό), Βάρντερσον, Πίτι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή