Τελευταίο «αντίο» στον Θοδωρή Μιχόπουλο

Τελευταίο «αντίο» στον Θοδωρή Μιχόπουλο

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα σε κλίμα βαθιάς οδύνης κηδεύθηκε χθες στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών ο δημοσιογράφος και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Θοδωρής Μιχόπουλος, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών από καρδιακή ανακοπή. Το «παρών» στην κηδεία έδωσε ο πρωθυπουργός, σύσσωμη η κυβέρνηση και εκπρόσωποι του πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου. Ο κ. Τσίπρας εμφανίσθηκε ιδιαίτερα συγκινημένος, όπως και ο κ. Ευ. Τσακαλώτος, που, πέραν της συνεργασίας, είχε και στενή φιλική σχέση με τον εκλιπόντα.

Ο υπουργός Οικονομικών εκφώνησε επικήδειο. «Είναι πολύ δύσκολο να το πιστέψουμε για εμάς που δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρξει συνάντηση στο μέλλον. Ιδιαίτερα δύσκολο για μας να αποχαιρετούμε τον φίλο Θοδωρή», ανέφερε. Περιγράφοντας τον εκλιπόντα, είπε ότι «πρώτα από όλα ήταν επαγγελματίας, είχε την αναγνώριση των συναδέλφων του. Ηταν άνθρωπος με βαθιά αριστερή συνείδηση και πρακτική. Μας βοήθησε με τη διαπραγμάτευση όσο δεν μπορώ να σας περιγράψω», είπε, ενώ έκλεισε λέγοντας ότι τον Θ. Μιχόπουλο «πολλοί τον αγαπούσαν, όλοι τον σέβονταν».

Επικήδειο εκφώνησε και ο γενικός γραμματέας του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ Στ. Καππάκος. «Ο Θοδωρής ρουφούσε τη ζωή μέχρι το μεδούλι και τη δημοσιογραφία με πάθος και ευαισθησία. Εφυγε όρθιος έχοντας κερδίσει την αναγνώριση των ανθρώπων της δημοσιογραφίας και της πολιτικής», είπε. Τα βαθιά του συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον γιο του Θ. Μιχόπουλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή