Θεμελιώθηκε το πρώτο γκολφ στην Κρήτη

Θεμελιώθηκε το πρώτο γκολφ στην Κρήτη

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην περιοχή Χερσονήσου Κρήτης πραγματοποιήθηκε η τελετή θεμελίωσης του γηπέδου γκολφ της εταιρείας «Κρητικά Γκολφ Α.Ε. το οποίο θα λειτουργήσει το Μάρτιο του 2003.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 5 δισ. δρχ. θα κατασκευαστεί σε έκταση 720 στρεμμάτων σε απόσταση 20 χιλ. από το αεροδρόμιο Ηρακλείου. Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της «Κρητικά Γκολφ Α.Ε.» κ. Μιχ. Βρανάς κατά τη διάρκεια της τέλεσης τόνισε μεταξύ άλλων ότι το άθλημα του γκολφ είναι από τα πιο ουσιώδη στοιχεία της τουριστικής υποδομής μίας χώρας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, επισήμανε, ότι στο μεσογειακό χώρο εκτός από τις αναπτυγμένες ακτές της Ιταλίας, Γαλλίας, Ισπανίας και Πορτογαλίας που υπάρχουν εκατοντάδες γκολφ έχουν προχωρήσει σημαντικά και οι γειτονικές μας υπό ανάπτυξη χώρες όπως η Τουρκία, Αίγυπτος και Τύνιδα. Επίσης, υπογράμμισε ότι η δημιουργία του πρώτου γκολφ στην Κρήτη θα αποτελέσει έναυσμα για την κατασκευή και άλλων περίπου 8 γηπέδων γκολφ που χρειάζεται το νησί. Ο κ. Bob Hunt, αρχιτέκτων γκολφ και διευθύνων σύμβουλος της PGA-Golf Management επισήμανε μεταξύ άλλων ότι το γκολφ είναι το άθλημα με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη παγκοσμίως -με πάνω από 30.000 γήπεδα και περίπου 50 εκατ. αθλητές- και ότι την τελευταία τριετία κατασκευάστηκαν ή είναι υπό κατασκευή 20 νέα γήπεδα κολφ στην Ισπανία και 20 στην Πορτογαλία.

Σημειώνεται ότι αντιπρόεδρος της Κρητικά Γκολφ Α.Ε. είναι ο κ. Δοξαστάκης Ζαχαρίας, Διευθύνων Σύμβουλος ο κ. Ανδρέας Μεταξάς και μέλη οι κ. Μανώλης Φουντουλάκης, Μαντωνανάκης Κώστας, Τζιράκης Μιχάλης, Σμπώκος Γιώργος, Λεονταράκης Στέλιος, Στεφανάκης Μανώλης, Μουντράκης Θέμις, Μουντράκης Ιωάννης και Βασιλάκης Θεόδωρος.

Η OTEnet ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με την εταιρεία CIN, που ανήκει στον όμιλο της 01 Πληροφορική, θα παρέχει υπηρεσίες ηλεκτρονικής εκπαίδευσης και τηλεδιάσκεψης μέσω του Internet. Στην παρουσίαση υποστηρίχθηκε, επίσης, ότι μέχρι το τέλος του χρόνου οι χρήστες του Internet στην Ελλάδα θα φθάσουν το 1.000.000.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή