«Κατηγορώ» σε υψηλούς τόνους από την αντιπολίτευση

«Κατηγορώ» σε υψηλούς τόνους από την αντιπολίτευση

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση, με κοινό στοιχείο την κατηγορία πως κάνει ό,τι ζητούν οι δανειστές, εξαπέλυσαν οι πολιτικοί αρχηγοί της αντιπολίτευσης κατά την κορύφωση της «επείγουσας» κοινοβουλευτικής διαδικασίας συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα.

Ψηφίζετε όλα όσα σας ζήτησε η τρόικα, είπε μεταξύ άλλων με έμφαση η πρόεδρος της ΔΗΣΥ Φώφη Γεννηματά, απευθυνόμενη στα στελέχη της πλειοψηφίας. Και αφού σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική που ακολουθεί «ευτελίζει τις αξίες και τις αρχές της Αριστεράς και προσπαθεί να κανιβαλίσει κάθε τι το προοδευτικό», η κυρία Γεννηματά τόνισε: «Χρειάζεται να αλλάξουμε πορεία. Αυτό όμως προϋποθέτει μια άλλη πολιτική, εναλλακτική πρόταση προοδευτικής διακυβέρνησης».

Ο αρχηγός της Χ.Α. Ν. Μιχαλολιάκος, αφού επέκρινε την κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική, επιτέθηκε και στη Ν.Δ. και στο ΚΚΕ, επειδή, όπως υποστήριξε, με τη στάση τους ουσιαστικά διευκολύνουν την κυβερνητική πολιτική σε σειρά από τα μέτωπα που αντιμετωπίζει. Επικεντρώνοντας δε στο Μακεδονικό, σημείωσε: «Κανένας συμβιβασμός για τη Μακεδονία μας. Η Χρυσή Αυγή θα δώσει μάχη εναντίον όλων. Το όνομα δεν θα πάει στους Σκοπιανούς».

Σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ έκανε λόγο για πολιτική θρασύτητα, αναίδεια και κυνισμό της κυβέρνησης, για να συνεχίσει: «Είστε οικονομικοί εκτελεστές που τσακίζετε τους εργαζομένους για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Ψυχροί εκτελεστές των λαϊκών στρωμάτων γίνεστε και θα απολογηθείτε γι’ αυτό. Η καρέκλα της κυβερνητικής εξουσίας είναι ο μόνος θεός που προσκυνάτε». Για να καταλήξει: «Εχετε αποδράσει από την Αριστερά. Δεν θα χαμογελάτε για πολύ ακόμα. Δεν θα σας περάσει. Δεν θα εγκαταλείψουμε αμαχητί τα εργατικά δικαιώματα».

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων έκανε λόγο για «νομοσχέδιο ντροπής», για να συμπληρώσει απευθυνόμενος στους βουλευτές της δικομματικής πλειοψηφίας: «Οσοι το ψηφίσετε θα ντρέπεστε και θα απολογείστε στα παιδιά και στα εγγόνια σας». Σε ό,τι αφορά τη διάταξη για τις απεργίες, ο κ. Β. Λεβέντης υποστήριξε ότι «εγκληματεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τη συγκεκριμένη διάταξη, στόχος της οποίας είναι η κατάργηση των απεργιών». Για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ανέφερε: «Γιατί κατηγορείτε την Εκκλησία για το Μακεδονικό, αφού η θέση της είναι θέση της πλειοψηφίας του λαού. Παραχωρείτε τη Μακεδονία. Η Ν.Δ. έχει παρασυρθεί σε παγίδα από τον Τσίπρα. Θα είναι μια προδοσία που πιστεύω ότι θα τη ματαιώσουμε».

Το Ποτάμι

Στο θέμα της ονομασίας του γειτονικού κράτους αναφέρθηκε κατά την έναρξη της ομιλίας του ο επικεφαλής του Ποταμιού: «Υπάρχει η αίσθηση ότι στο παρασκήνιο κάποιοι δουλεύουν για ακόμα μία εθνική ήττα». Και αφού με αφορμή τις θέσεις που εκφράζει το τελευταίο διάστημα ο συγκυβερνήτης πρόεδρος των ΑΝΕΛ ο κ. Στ. Θεοδωράκης είπε καυστικά ότι ο κ. Καμμένος αναζητεί στολή «στα βεστιάρια των τσίρκων», υπογράμμισε: «Το πρόβλημα είναι του κ. Τσίπρα. Χρειάζεται λύση, συναίνεση σύνθετου όρου, χωρίς αλυτρωτικά από τους γείτονες». Τέλος, σημείωσε ότι το πολυνομοσχέδιο αποτελεί «μνημείο συγκεντρωτισμού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή