Σκληρό πόκερ για Μολέντο

3' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία βρίσκονται Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ για την ολοκλήρωση του δανεισμού του Μολέντο. Ολα τα μέρη που εμπλέκονται στη συμφωνία ήταν σε συνεχείς επαφές στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας και όλα δείχνουν ότι θα ξεπεραστούν τα τελευταία εμπόδια ώστε ο Βραζιλιάνος αμυντικός να πάει σήμερα στη Θεσσαλονίκη για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι. Ο Μολέντο βρέθηκε χθες στα γραφεία της ΠΑΕ προκειμένου να συζητήσει για τις οφειλές που έχει ο Παναθηναϊκός προς το πρόσωπό του χωρίς να είναι διατεθειμένος να δεχθεί ένα σημαντικό «κούρεμα». Για να αποφύγει τις όποιες πιέσεις, μάλιστα, έλεγε ότι δεν είναι ακόμα σίγουρος ότι θέλει να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη. Παρά την αστάθεια που έχει δείξει έως τώρα, δεν υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να προκύψει πρόβλημα από τη δική του πλευρά.

Στις επαφές Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, το μόνο «αγκάθι» που απέμεινε ήταν ο Κάτσε. Ο διεθνής Αλβανός δεν βρήκε πρόταση από το εξωτερικό και εμφανιζόταν διστακτικός στην προοπτική να πάει στους «πράσινους» λόγω της άσχημης οικονομικής τους κατάστασης. Ηθελε να υπογράψει δανεικός ώς το καλοκαίρι και μετά να μείνει ελεύθερος, αλλά η προοπτική αυτή απορρίφθηκε από τον ΠΑΟΚ. Ο Παναθηναϊκός τον ήθελε ελεύθερο και μέχρι το βράδυ ήταν θέμα διαπραγμάτευσης το αν θα τον αποκτήσει ως δανεικό μέχρι το καλοκαίρι και μετά να τον κρατήσει ως ελεύθερο ή με συνιδιοκτησία. Στα υπόλοιπα θέματα έχει προκύψει συμφωνία. Ο Παναθηναϊκός θα εισπράξει άμεσα 300 χιλ. ευρώ και θα αποκτήσει με μεταγραφή τον Κωνσταντινίδη, πληρωμένο ώς το καλοκαίρι από τον ΠΑΟΚ. Με όποια μορφή κι αν γίνει η μετακίνηση του Κάτσε, το συμβόλαιό του έως τον Ιούνιο θα πληρωθεί από την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Αμεσες εξελίξεις αναμένονται και στο θέμα του Χουλτ, ο οποίος επιθυμεί να προκύψει «βελούδινο διαζύγιο» και όχι με δικαστική απόφαση. Οι «πράσινοι» είχαν ενημερωθεί από τον μάνατζέρ του ότι υπάρχει ομάδα διατεθειμένη να τον αποκτήσει τώρα χωρίς να περιμένει να μείνει ελεύθερος, προσφέροντας περισσότερα από 300 χιλ. ευρώ στον Παναθηναϊκό. Σύμφωνα με δημοσίευμα σουηδικής ιστοσελίδας, η ενδιαφερόμενη ομάδα είναι η Νότιγχαμ, που ανήκει στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Η είδηση αυτή αναφέρθηκε και σε δημοσίευμα ΜΜΕ του Νότιγχαμ. Κατά τη χθεσινή εκδίκαση της προσφυγής του Χουλτ, το δικαστήριο έδωσε προθεσμία στις δύο πλευρές να καταθέσουν υπομνήματα μέχρι την Παρασκευή. Αυτό σημαίνει ότι κερδήθηκε κι άλλος χρόνος για να βρεθεί μια λύση ικανοποιητική για όλες τις πλευρές. Εάν προκύψει μεταγραφή, ο Χουλτ θα εισπράξει μόνο τα δεδουλευμένα, περίπου 125 χιλ. ευρώ, ενώ τώρα διεκδικεί περίπου 300 χιλ. Η πλευρά του Σουηδού ζήτησε, σε κάθε περίπτωση, να μην υπάρξει θέμα αφαίρεσης βαθμών παρά μόνο απαγόρευσης μεταγραφών. Το ίδιο ζητήθηκε και από την πλευρά του Κουτρουμπή, η υπόθεση του οποίου πήρε ίδια ρότα με του Χουλτ. Ο διεθνής αμυντικός έχει πρόταση 250 χιλ. ευρώ από την ΤΣΣΚΑ Σόφιας και μάλλον θα την αποδεχθεί. Δεν θέλει κι αυτός να τραβήξει το σκοινί στα άκρα κι αν πάει στη Σόφια με μεταγραφή, θα διεκδικήσει μόνο τα δεδουλευμένα (περίπου 100 χιλ. ευρώ) αντί τα 475 χιλ. που ζητεί με την προσφυγή του. Εξελίξεις αναμένονται και με την υπόθεση του Τσάβες. Ο Παναθηναϊκός δεν βρίσκει ομάδα για να τον πουλήσει με ένα ποσό ικανό να καλύψει ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που οφείλει για τη μεταγραφή του και συζητά με την Εστουδιάντες την πιθανότητα δανεισμού του μέχρι το καλοκαίρι, με οψιόν αγοράς.

Στα αγωνιστικά, αν και αντέδρασε πολύ έντονα μετά την ήττα με 3-2 από τον Λεβαδειακό, ο Ουζουνίδης δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο παραίτησης. Ο Μουνιέ υπέστη θλάση β΄ βαθμού και θα λείψει περίπου ένα μήνα, ενώ πρόβλημα υπάρχει και με τον Μολίνς. Εχει σύνδρομο κοιλιακών – προσαγωγών και η κατάστασή του θα εκτιμηθεί έπειτα από δέκα ημέρες, με σοβαρή πιθανότητα η απουσία του να είναι πολύ μεγαλύτερη. Ο Παναθηναϊκός έχει ξεμείνει από επιθετικούς και προσπαθεί να κάνει τουλάχιστον μία μεταγραφή για να βρει μια κάποια λύση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή