Πάγκαλος: «Τα Σκόπια ας λέγονται Αθήνα ή Σπάρτη, είναι τιμή να μας αντιγράφουν»

Πάγκαλος: «Τα Σκόπια ας λέγονται Αθήνα ή Σπάρτη, είναι τιμή να μας αντιγράφουν»

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων τοποθετήθηκε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε πολύ σωστή τη θέση που πήρε χθες ο Ντιμιτρόφ, ότι η Ελλάδα δεν έχει την αποκλειστικότητα στη χρήση του όρου Μακεδονία.

«Τα Σκόπια ας λέγονται Αθήνα ή Σπάρτη, εμένα όταν μου εμφάνισε το θέμα το 1992 ο Σαμαράς η απάντηση μου ήταν να ονομαστούν όπως θέλουν», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε:

«Είναι τιμή να μας αντιγράφουν. Είναι τιμή μας να αντιγράφουν τον Μέγα Αλέξανδρο. Οι αντιδράσεις προέρχονται από κόμπλεξ που έχουν όλοι οι ύποπτοι κύκλοι».

Σε σχετική ερώτηση για την τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και τον Πάνο Καμμένο για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος και το δικαίωμα έκφρασης του λαού, ο Θεόδωρος Πάγκαλος προχώρησε σε μία τοποθέτηση που θα συζητηθεί. Σημείωσε ότι «600.000 ψήφισαν τον Σώρρα, μη μου λέτε για λαό. Ένας λαός ηλιθίων δεν μπορεί να κάνει δημοψήφισμα που θέλει ο Καμμένος».

Όπως είπε, είναι «παραμύθι» το αφήγημα της κυβέρνησης για το τέλος των μνημονίων ενώ παράλληλα, επανέλαβε τη φράση για την οποία δέχθηκε σκληρή κρητική, το «όλοι μαζί τα φάγαμε».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή