Πολυτελείς φυλακές του Ριάντ ξαναγίνονται ξενοδοχείο

Πολυτελείς φυλακές του Ριάντ ξαναγίνονται ξενοδοχείο

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΙΑΝΤ. Από υπερπολυτελές ξενοδοχείο, φυλακή και τούμπαλιν. Το Ritz-Carlton της σαουδαραβικής πρωτεύουσας πρόκειται στα μέσα Φεβρουαρίου να επιστρέψει στην παραδοσιακή λειτουργία του, όπως δήλωσε χθες υπάλληλος του τμήματος κρατήσεων. Ασαφές είναι το ύψος του τελικού ποσού που απέδωσε στα κρατικά ταμεία η παράδοξη τακτική που υιοθέτησε, στις 4 Νοεμβρίου, ο διάδοχος του σαουδαραβικού θρόνου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν. Την ημέρα εκείνη, ο Μπιν Σαλμάν έδωσε αιφνιδιαστική εντολή στους ενοίκους του ξενοδοχείου να το εγκαταλείψουν, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας του βασιλείου μετέφεραν περίπου 200 από τους πλουσιότερους άνδρες της χώρας στις πολυτελείς σουίτες του. Οπως ανακοινώθηκε, εις βάρος τους εκκρεμούσαν κατηγορίες διαφθοράς και διασπάθισης δημοσίου χρήματος. Μεταξύ αυτών βρισκόταν ο πρίγκιπας Μιτέμπ μπιν Αμπντάλα, γιος του πρώην βασιλιά, ο οποίος κάποτε εθεωρείτο διεκδικητής του θρόνου. Ο πρίγκιπας Μιτέμπ αφέθηκε ελεύθερος τρεις εβδομάδες αργότερα, αφού συμφώνησε να καταβάλει περίπου 1 δισ. δολάρια.

Ο πρίγκιπας Αλγουαλίντ μπιν Ταλάλ, ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες του πλανήτη, παραμένει έγκλειστος, μιας και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαπραγμάτευσή του με τις σαουδαραβικές αρχές. Η σύλληψη του επικεφαλής του κατασκευαστικού κολοσσού Saudi Binladin, Μπακρ Μπιν Λάντεν, καθώς και άλλων μελών της οικογένειας, οδήγησε στη συμφωνία μετόχων του ομίλου να παραδώσουν στο κράτος πακέτα μετοχών του ομίλου. Φιλοδοξία του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν ήταν να δρέψει, με τη μέθοδο αυτή, 100 δισ. δολάρια για τα κρατικά ταμεία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή