Σε κέρδη άνω των 200 εκατ. από το δίκτυο εξωτερικού στοχεύει φέτος η Eurobank

Σε κέρδη άνω των 200 εκατ. από το δίκτυο εξωτερικού στοχεύει φέτος η Eurobank

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κέρδη άνω των 200 εκατ. ευρώ από τις δραστηριότητες στο εξωτερικό στοχεύει την εφετινή χρονιά η Eurobank έναντι περίπου 100 εκατ. ευρώ (στοιχεία εννεαμήνου) που πέτυχε το 2017. Εχοντας ολοκληρώσει πλήρως την υλοποίηση των δεσμεύσεών της στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης, η Eurobank διατηρεί στρατηγική παρουσία σε Κύπρο και Βουλγαρία και σημαντική παρουσία σε Λουξεμβούργο και Σερβία.

Οπως σημείωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Σταύρος Ιωάννου σε εκδήλωση στη Λευκωσία για την παρουσίαση των διεθνών δραστηριοτήτων του ομίλου, για την 3ετία 2018-2020 αναμένεται «ενίσχυση της κερδοφορίας στις αγορές του εξωτερικού όπου δραστηριοποιείται, ενώ η συμμετοχή της στο τελικό αποτέλεσμα του ομίλου θα είναι σημαντική και τα επόμενα χρόνια». Σημείωσε ότι η παρουσία της Eurobank στο εξωτερικό «πατάει» σε στέρεο έδαφος με θεμελιώδη χαρακτηριστικά την αναπτυξιακή προοπτική και τη δυναμική αυξανόμενης οργανικής κερδοφορίας. «Οι δύο αυτοί πυλώνες, σε συνδυασμό με τα πολλαπλασιαστικά οφέλη από την ψηφιοποίηση, συνθέτουν μια δυναμική πλατφόρμα για τις δραστηριότητες της τράπεζας στο εξωτερικό».

Τα προηγούμενα χρόνια η τράπεζα προχώρησε σε αποεπένδυση και αποχώρηση από αγορές όπου δραστηριοποιούνταν (Ρουμανία, Τουρκία, Ουκρανία και Πολωνία), ωστόσο έχοντας ανακεφαλαιοποιηθεί πλήρως τον Δεκέμβριο του 2015 με ιδιωτικά κεφάλαια μπόρεσε να διατηρήσει ουσιαστική διεθνή παρουσία, επιλέγοντας χώρες όπου είχε ισχυρά μερίδια αγοράς. Συνολικά στο εξωτερικό ο όμιλος διαθέτει ενεργητικό 10,8 δισ. ευρώ (Κύπρος 4,5 δισ., Βουλγαρία 3,5 δισ., Λουξεμβούργο 1,4 δισ. και Σερβία 1,3 δισ.) και δίκτυο 254 καταστημάτων και 26 επιχειρηματικών κέντρων. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώνονται σε 46 εκατ. ευρώ στην Κύπρο (εννεάμηνο), 33 εκατ. στη Βουλγαρία, 12 εκατ. στη Σερβία και 7 εκατ. στο Λουξεμβούργο.

Στον σχεδιασμό της Eurobank περιλαμβάνεται η δημιουργία ενός «Greek Desk» στη Βουλγαρία, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι η Postbank θα είναι η μόνη τράπεζα ελληνικών συμφερόντων στη χώρα, την ίδρυση ανάλογου desk στην Κύπρο για τη διευκόλυνση των συναλλαγών Ελλάδας-Κύπρου, ενώ στην Κύπρο ιδρύθηκε ναυτιλιακό τμήμα. Οπως σημείωσε ο κ. Μιχάλης Λούης, διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Κύπρου και επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών Δραστηριοτήτων του ομίλου, η Κύπρος εξελίσσεται σε shipping center και με το εξειδικευμένο desk οι πελάτες θα μπορούν να επωφεληθούν από την εξειδίκευση της ελληνικής μονάδας ναυτιλιακών χρηματοδοτήσεων σε συνδυασμό με την ευελιξία που προσφέρει η Κύπρος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή