Νόμιμη η κράτηση του Τούρκου αξιωματικού

Νόμιμη η κράτηση του Τούρκου αξιωματικού

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νόμιμη έκρινε ο δικαστής την κράτηση του Τούρκου αξιωματικού που συνελήφθη με απόφαση του Τμήματος Αλλοδαπών. Το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης στηρίζεται σε τυπικούς και ουσιαστικούς λίγους.

Παράλληλα στις 15 Φεβρουαρίου θα εκδικαστεί το αίτημα του ελληνικού δημοσίου για παροχή ή μη ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό μετά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προσβάλλει δικαστικά τη χορήγηση ασύλου από την αρμόδια Επιτροπή ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ασύλου και για τους άλλους. Σύμφωνα με την απόφαση, δεν έχει συμπληρωθεί το ανώτατο όριο κράτησης που είναι το 18μηνο ενώ στην απόφαση γίνεται αναλυτική αναφορά στο ιστορικό της παράνομης άφιξης του στρατιωτικού στην Ελλάδα.

«Η ατομική συμπεριφορά του, όπως η παράνομη είσοδος στη χώρα, συνιστά για τη Διοίκηση σοβαρή απειλή για τη δημόσια τάξη και για την εθνική ασφάλεια», αναφέρει ο πρόεδρος υπηρεσίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου, ο οποίος απορρίπτει και την εναλλακτική «λύση» της υποχρεωτικής διαμονής του Τούρκου σε συγκεκριμένη κατοικία και υπό αστυνομική επιτήρηση, με το σκεπτικό ότι «η προσωπική ασφάλεια του αλλοδαπού δεν επιτρέπει εφαρμογή εναλλακτικού τρόπου κράτησης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή