Ο ΔΗΚΤΗΣ (16/01/2018)

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλα λέμε και άλλα κάνουμε…

Βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στη χώρα βλέπει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης. «Ολα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι επενδύσεις βρίσκονται σε ανοδική πορεία», δήλωσε μεταξύ άλλων σε χθεσινή συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής. Το πώς συνάδει η εκτίμηση αυτή με το μπλοκάρισμα που έχει προκαλέσει ο ίδιος στην επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική είναι ένα ερώτημα. Η απάντηση που δίνει ο κ. Σταθάκης είναι ότι πρόκειται για «μια δύσκολη και πάρα πολύ σύνθετη επένδυση». Αναφέρθηκε στη διαιτησία, που όπως εκτίμησε θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο και σημείωσε ότι δύο είναι τα επίμαχα θέματα αυτής της διαδικασίας: «Εάν μπορεί η εταιρεία να παραγάγει καθαρό χρυσό στην Ελλάδα, όπως λέει η σύμβαση, με την τεχνολογία που προτείνει και εάν η τεχνολογία αυτή είναι συμβατή με την περιβαλλοντική προστασία».

Αύριο κρίνεται η αίτηση αναστολής για τη ΣΕΚΑΠ

Αύριο το μεσημέρι το Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής θα εξετάσει την αίτηση αναστολής των εισπρακτικών μέτρων κατά της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ. Εις βάρος της καπνοβιομηχανίας έχει επιβληθεί πρόστιμο ύψους 44 εκατ. (περιλαμβάνονται και οι τόκοι υπερημερίας), που καταλογίστηκε για τελωνειακές παραβάσεις σε εξαγωγές οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το 2008. Σημειώνεται ότι η τελική απόφαση του δικαστηρίου για τα περιοριστικά μέτρα αναμένεται σε περίπου δύο μήνες, ωστόσο η εταιρεία ζητεί προσωρινή διαταγή άρσης των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης τουλάχιστον μέχρις ότου η υπόθεση τελεσιδικήσει.

Στα τέλη Φεβρουαρίου η «μάχη» για τις Κυριακές

Για τις 27 Φεβρουαρίου μετατίθεται η συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας της προσφυγής που έχει κατατεθεί από την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και άλλους φορείς για το θέμα των Κυριακών. Μάλιστα, παραπέμφθηκε σε επταμελή σύνθεση. Η προσφυγή, για την ακύρωση της απόφασης με την οποία επιτρέπεται η λειτουργία όλων των εμπορικών καταστημάτων σε συγκεκριμένες περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης όλες τις Κυριακές από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο, επρόκειτο να συζητηθεί σήμερα.

Τα ΕΛΠΕ «ζεσταίνουν» 174 σχολεία

Ο όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια, στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης και του εκτεταμένου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια για τη στήριξη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και της νέας γενιάς, ενισχύει συστηματικά με πετρέλαιο θέρμανσης σχολεία, ανθρωπιστικές οργανώσεις, ιδρύματα, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και φορείς. Για τον σκοπό αυτό, για τη χειμερινή περίοδο 2017 – 2018 έχει ήδη διαθέσει μέχρι σήμερα 317.000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης σε συνολικά 174 σχολεία της χώρας και περισσότερα από 148.000 λίτρα πετρελαίου σε 27 φορείς και οργανώσεις που επιτελούν κοινωνικό έργο.

«Πάγωσε» ο διαγωνισμός για τη Λακιτίρα Α.Ε.

Με προσωρινή διαταγή που ζήτησαν και εξασφάλισαν εργαζόμενοι της ξενοδοχειακής εταιρείας Λακιτίρα Α.Ε. «πάγωσε» τη Δευτέρα ο διαγωνισμός για τα τρία ξενοδοχεία στην Κω, παρά το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον από έξι υποψηφίους (H Hotels, Atrium Hotels, Eurobank, Atlantica και δύο fund, ένα   βρετανικό και   ένα ισραηλινό). Ωστόσο, οι προσφορές δεν κατατέθηκαν και ο διαγωνισμός θα επιχειρηθεί να ξεκινήσει  πάλι από την αρχή μετά το τέλος της δικαστικής διαδικασίας. Η προσωρινή διαταγή εκδόθηκε μέχρι την εκδίκαση της αίτησης τριτανακοπής των εργαζομένων, η οποία έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί τη μεθεπόμενη Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου. Η Λακιτίρα Ανώνυμος Εταιρεία – Τουριστικές & Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις τέθηκε σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης στα μέσα Σεπτεμβρίου και η διαδικασία του άρθρου 106 –στην οποία οι πιστωτές μπορούν να θέσουν τον δανειολήπτη υπό ειδική εκκαθάριση– αντιμετωπίζεται από τις τράπεζες ήδη ως ένα από τα μοντέλα διαχείρισης εφάμιλλων μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων του τουριστικού και όχι μόνον κλάδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή