Κοινή η πρώτη θέση στον αγώνα της ανθρωπιάς, για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Κοινή η πρώτη θέση στον αγώνα της ανθρωπιάς, για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To έλεγε ευφυώς ο Ρόμπερτ Κένεντι: «Ο κόσμος του αθλητισμού δεν καταλαβαίνει από φυλετικές, πολιτικές και θρησκευτικές διακρίσεις. Ολοι οι αθλητές, απ’ όπου και αν κατάγονται, μιλούν την ίδια “γλώσσα”. Και το μάθημα της άμιλλας είναι το μάθημα της ζωής». Δυστυχώς στην Ελλάδα ξεχνάμε συχνά πόσο σημαντική υπόθεση συνοχής είναι ο αθλητισμός για μια κοινωνία. Οχι αδίκως, αν κρίνει κανείς από τα τεκταινόμενα στην πολιτική σκηνή το περασμένο Σαββατοκύριακο. Αντί όμως να μιλάει κανείς για δηλώσεις που είχαν στόχο να θίξουν και να προσβάλουν ή να αλιεύσουν ψήφους, ας δούμε μερικά πρόσφατα παραδείγματα για τους κοινωφελείς σκοπούς που ενώνουν αθλητές και οπαδούς.

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο τέως παίκτης-σύμβολο αλλά και «ψυχή» της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού ως νυν γενικός αρχηγός, χειροκροτήθηκε ακόμα και από τους οπαδούς της ΑΕΚ πριν από μερικές ημέρες. Στην αναμέτρηση των δύο ομάδων πρόσφερε στη Μυρτώ, την κοπέλα που είχε κακοποιηθεί από τον Πακιστανό δράκο στην Πάρο, μια μπλούζα με τις υπογραφές όλων των παικτών της ομάδας του. Η Μυρτώ που έχει δώσει μεγάλο αγώνα για να αποκαταστήσει τη φυσική και ψυχική της υγεία, αγαπά την ΑΕΚ. Αν και καθηλωμένη στο αναπηρικό καρότσι, έχει παρακολουθήσει ματς των «κιτρινόμαυρων» τόσο στο μπάσκετ όσο και στο ποδόσφαιρο. Η έκπληξη του Αλβέρτη είχε τεράστια ανταπόκριση στους φιλάθλους.

Στις αρχές του μήνα, οι άνθρωποι της πράσινης ΚΑΕ έκαναν μια ακόμα ευχάριστη έκπληξη σε ανθρώπους που είχαν μεγάλη ανάγκη από τη στήριξη και την παρουσία τους. Για μία ακόμη χρονιά, σύσσωμη η ομάδα επισκέφθηκε την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» για να μοιράσει δώρα, αγάπη και χαρά στα παιδιά που νοσηλεύονται εκεί. H πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, υποδέχθηκε τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τον πρόεδρο Μάνο Παπαδόπουλο, τον προπονητή Τσάβι Πασκουάλ, τους παίκτες και τους παράγοντες που γνώρισαν από κοντά πολλούς λιλιπούτειους ασθενείς, έδωσαν αναμνηστικά και αυτόγραφα. Ο Σύλλογος ΕΛΠΙΔΑ τίμησε τον Παναθηναϊκό και τον ανακήρυξε «Πρωταθλητή για την ΕΛΠΙΔΑ 2018-2020». Ο θεσμός (αγγλιστί «Champion for Hope») καθιερώθηκε εφέτος από τον Σύλλογο με βάση τα διεθνή πρότυπα. Θα είναι διετής, και θα απονέμεται μέσα στη χρονιά σε κορυφαίες αθλητικές ομάδες και αθλητές που συμβάλλουν στο έργο του.

Λίγες ημέρες αργότερα, το κατώφλι της Ογκολογικής Μονάδας πέρασε η ομάδα ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού. Ηταν η σειρά του ιδιοκτήτη Βαγγέλη Μαρινάκη, του προέδρου της ομάδας και δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, του προπονητή Οσκαρ Γκαρσία, των παικτών και των παραγόντων να δώσουν κουράγιο στα παιδιά που ετοιμάζονται για τον πιο μεγάλο αγώνα. Η ερυθρόλευκη ομάδα ποδοσφαίρου ανακηρύχθηκε επίσης «Πρωταθλητής για την ΕΛΠΙΔΑ 2018-2020», και έτσι μοιράζεται το βάθρο της άμιλλας με τους «πρασίνους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή