ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Πέντε brunch στη Θεσσαλονίκη που αξίζει να δοκιμάσετε

ΝΕΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Πρωινό στο Estrella

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Εστιατόρια - Θεσσαλονίκη, All day/Snack

Estrella / Το πρώτο που έκανε το brunch μόδα στην πόλη, και μάλιστα με ένα ξεχωριστό γλύκισμα: το μπουγατσάν, ένα κρουασάν γεμισμένο με την κρέμα της μπουγάτσας, το οποίο σερβίρεται είτε με άχνη και κανέλα είτε με ρευστή σοκολάτα, ​με ​κόκκινα ή τροπικά φρούτα. Σ​τ​ο Estrella σερβίρουν μόνο γεύματα σε στυλ brunch όλη την ημέρα.

Παύλου Μελά 48, Τ/2310-272.045.


ΕΡΓΟΝ / Πρωτολειτούργησε ως παντοπωλείο με προϊόντα μικρών παραγωγών και ήμερα, τ​o ΕΡΓΟΝ της Θεσσαλονίκης είναι μια μεγάλη αγορά, ένα πληρέστατο σύγχρονο delicatessen, που σερβίρει καφέ και φαγητό. Το brunch είναι διαθέσιμο καθημερινά 10.00-14.00 και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αυγά με στάκα Χανίων σε ζυμωτό ψωμί, κρουασάν και ​σάντουιτς.

Παύλου Μελά 42, Τ/2310-288.008.


Κούκου / Με βασικό υλικό τ​α αυγά, δημιουργούν δεκάδες παραλλαγές σε σάντουιτς​ και ​french toast. Δοκιμάστε το αυγό σε ποτηράκι, με πουρέ πατάτας και παρμεζάνα, ενώ, αν είστε μεγάλη παρέα με αντοχή​, δοκιμάστε τον ουρανοξύστη ​(skyscraper) ​από αυγόφετες, με πέντε στρώσεις ψωμιού και τέσσερις στρώσεις πραλινών ανάμεσά τους. Ανοιχτά 08.30- 23.00. 

Π. Π. Γερμανού 26, Τ/2314-027.020. ​


Canteen ​/ Αν θέλετε να δοκιμάσετε το brunch του, θα πρέπει να το επισκεφτείτε από τις 10.00 έως τις 19.00,​ ​ενώ για το Σαββατοκύριακο ​καλό είναι να έχετε κάνει κράτηση. ​K​αλοφτιαγμένα αυγά σε ομελέτα, scrabbled ή ποσέ και ολόφρεσκα σάντουιτς. Οι​ τηγανίτες αφράτες και νόστιμες με πολλά toppings: από φρούτα μέχρι σοκολάτα, μέλι, μασκαρπόνε και φιστικοβούτυρο. 

Δ. Γούναρη 7, Τ/2310-228.520.


Mahalo ​/ T​ο καινούργιο Mahalo​ στα Άνω Λαδάδικα διαθέτει πάγκους και μεγάλα τραπέζια, που ευνοούν τις ​παρεΐστικες συναντήσεις. Στον κατάλογο θα βρείτε κλασικά πιάτα για brunch, eggs benedict, croque madame και pancakes σε τρεις ​ιδιαίτερες ​παραλλαγές. Ασυνήθιστο είναι το θρεπτικό bowl με γιαούρτι, γάλα καρύδας και ​διάφορα superfoods.

Βεροίας 5, Τ/6977-590.306.

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ