Πέντε brunch στη Θεσσαλονίκη που αξίζει να δοκιμάσετε

Πέντε brunch στη Θεσσαλονίκη που αξίζει να δοκιμάσετε

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Estrella / Το πρώτο που έκανε το brunch μόδα στην πόλη, και μάλιστα με ένα ξεχωριστό γλύκισμα: το μπουγατσάν, ένα κρουασάν γεμισμένο με την κρέμα της μπουγάτσας, το οποίο σερβίρεται είτε με άχνη και κανέλα είτε με ρευστή σοκολάτα, ​με ​κόκκινα ή τροπικά φρούτα. Σ​τ​ο Estrella σερβίρουν μόνο γεύματα σε στυλ brunch όλη την ημέρα.

Παύλου Μελά 48, Τ/2310-272.045.


ΕΡΓΟΝ / Πρωτολειτούργησε ως παντοπωλείο με προϊόντα μικρών παραγωγών και ήμερα, τ​o ΕΡΓΟΝ της Θεσσαλονίκης είναι μια μεγάλη αγορά, ένα πληρέστατο σύγχρονο delicatessen, που σερβίρει καφέ και φαγητό. Το brunch είναι διαθέσιμο καθημερινά 10.00-14.00 και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αυγά με στάκα Χανίων σε ζυμωτό ψωμί, κρουασάν και ​σάντουιτς.

Παύλου Μελά 42, Τ/2310-288.008.


Κούκου / Με βασικό υλικό τ​α αυγά, δημιουργούν δεκάδες παραλλαγές σε σάντουιτς​ και ​french toast. Δοκιμάστε το αυγό σε ποτηράκι, με πουρέ πατάτας και παρμεζάνα, ενώ, αν είστε μεγάλη παρέα με αντοχή​, δοκιμάστε τον ουρανοξύστη ​(skyscraper) ​από αυγόφετες, με πέντε στρώσεις ψωμιού και τέσσερις στρώσεις πραλινών ανάμεσά τους. Ανοιχτά 08.30- 23.00. 

Π. Π. Γερμανού 26, Τ/2314-027.020. ​


Canteen ​/ Αν θέλετε να δοκιμάσετε το brunch του, θα πρέπει να το επισκεφτείτε από τις 10.00 έως τις 19.00,​ ​ενώ για το Σαββατοκύριακο ​καλό είναι να έχετε κάνει κράτηση. ​K​αλοφτιαγμένα αυγά σε ομελέτα, scrabbled ή ποσέ και ολόφρεσκα σάντουιτς. Οι​ τηγανίτες αφράτες και νόστιμες με πολλά toppings: από φρούτα μέχρι σοκολάτα, μέλι, μασκαρπόνε και φιστικοβούτυρο. 

Δ. Γούναρη 7, Τ/2310-228.520.


Mahalo ​/ T​ο καινούργιο Mahalo​ στα Άνω Λαδάδικα διαθέτει πάγκους και μεγάλα τραπέζια, που ευνοούν τις ​παρεΐστικες συναντήσεις. Στον κατάλογο θα βρείτε κλασικά πιάτα για brunch, eggs benedict, croque madame και pancakes σε τρεις ​ιδιαίτερες ​παραλλαγές. Ασυνήθιστο είναι το θρεπτικό bowl με γιαούρτι, γάλα καρύδας και ​διάφορα superfoods.

Βεροίας 5, Τ/6977-590.306.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή