80 χρoνια πριν… 16-I-1938

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΝΤΕ ΒΑΛΕΡΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ: Λονδίνον, 15.- Ο [ηγέτης της Ιρλανδίας] ο κ. Ντε Βαλέρα αφίκετο ενταύθα την 11ην ώραν. Η άφιξίς του έδωσεν αφορμήν εις ενθουσιώδεις εκδηλώσεις εκ μέρους 2.000 Ιρλανδών, οίτινες, συγκεντρωθέντες εις τον σταθμόν και κρατούντες ιρλανδικάς σημαίας, εκραύγαζον: «Ή όλα ή τίποτα. Θέλομεν Δημοκρατίαν!» Συγχρόνως έψαλλον τον ιρλανδικόν ύμνον και άλλα λαϊκά ιρλανδικά άσματα. Μόνον μετά την απομάκρυνσιν των επισήμων η αστυνομία ηδυνήθη να διασκορπίση τους θορυβούντας διαδηλωτάς. Τον κ. Ντε Βαλέρα υπεδέχθη εις τον σταθμόν εκ μέρους της Κυβερνήσεως ο υπουργός των Αποικιών […]. Ο πρωθυπουργός κ. Τσάμπερλαιν θα συζητήση όλα τα επίπεδα των αγγλο-ιρλανδικών σχέσεων. Μεταξύ άλλων, θα εξετασθούν τα αφορώντα την άμυναν και τας οικονομικάς και εμπορικάς σχέσεις μεταξύ Αγγλίας και Εϋρε. [Σημ. «Φ»: Ο Ντε Βαλέρα κράτησε την Ιρλανδία ουδέτερη μέχρι το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.]

Η ΠΟΛΩΝΙΑ ΣΥΖΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΑΝΤΣΙΧ: Παρίσιοι, 15.- Αγγέλλεται εκ Βερολίνου ότι ο υπουργός των Εξωτερικών της Πολωνίας κ. Μπεκ συνωμίλησε μετά των Γερμανών πολιτικών ανδρών κυρίως επί του ζητήματος της ΚΤΕ και της γερμανικής μειονότητος εν Πολωνία.

Ο ΜΠΟΞΕΡ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ: Βερολίνον, 15.- Ο Ελλην πρωτοπυγμάχος Χριστοφορίδης αντιμετωπίσας τον Γερμανόν Εντερ, τέως πρωτοπυγμάχον Ευρώπης εις την κατηγορίαν ημιμέσων βαρών, επέτυχε επ’ αυτού μίαν καθαρωτάτην νίκην εις τα σημεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή