Τούρκος αρχηγός ΕΔ: Δεν θα επιτρέψουμε τον εξοπλισμό των Κούρδων της Συρίας

Τούρκος αρχηγός ΕΔ: Δεν θα επιτρέψουμε τον εξοπλισμό των Κούρδων της Συρίας

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τούρκος επικεφαλής του γενικού επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, διεμήνυσε την Τρίτη στην Ουάσιγκτον, ότι η Άγκυρα δεν πρόκειται να επιτρέψει τον εξοπλισμό των Κούρδων ανταρτών των συριακών YPG (Κούρδοι μαχητές της Συρίας), τους οποίους η Τουρκία θεωρεί παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

«Η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει στο PKK/ PYD (Πολιτικός βραχίονας του ΥPG) να υποστηριχθεί και να εξοπλιστεί υπό τον μανδύα του "επιχειρησιακού εταίρου"», δήλωσε χαρακτηριστικά την Τρίτη ο Ακάρ, κατά την ομιλία του στην 176η Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ σε επίπεδο Αρχηγών ΓΕΕΘΑ, χωρίς ωστόσο να κάνει σαφές πως σκοπεύει να κινηθεί η τουρκική κυβέρνηση, εφόσον τελικά οι Κούρδοι εξοπλιστούν.

Οι δηλώσεις του επικεφαλής των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων έρχονται μετά από ανακοίνωση του ΝΑΤΟ την Κυριακή, βάσει της οποίας θα δημιουργηθεί μια νέα διασυνοριακή δύναμη ασφάλειας 30.000 ανδρών, στην οποία θα ενταχθούν Κούρδοι μαχητές των YPG και Άραβες που πολεμούν με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). 

«Αναμένουμε από αυτούς (σ.σ το ΝΑΤΟ) να αντιστρέψουν το λάθος το συντομότερο δυνατό», προσέθεσε ο Τούρκος ανώτατος αξιωματικός, συμπληρώνοντας ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία δεν θα πρέπει να κάνει «διακρίσεις» μεταξύ των τρομοκρατικών οργανώσεων στο πλαίσιο του αγώνας της κατά της τρομοκρατίας. 

«Ο αγώνας εναντίον της τρομοκρατικής ομάδας του PKK/ PYD είναι τόσο σημαντικός όσο και ο αγώνας εναντίον του ΙΚ», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Χουλουσί Ακάρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή