Επιμένει ότι «δωροδοκήθηκε» ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη

Επιμένει ότι «δωροδοκήθηκε» ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμπληρωματική απολογία έδωσε, επί σχεδόν πέντε ώρες, ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη, στις 18 Οκτωβρίου στο Β' Νεκροταφείο, ο οποίος κλήθηκε από τον ανακριτή να διευκρινίσει τους ισχυρισμούς που προβάλλει μετά την προφυλάκισή του, ότι σκότωσε την εφοριακό κατόπιν παραγγελίας και έναντι αμοιβής.

Ο 58χρονος Εμμανουήλ Εσσαντζανιάν – Σοροπίδης, ο οποίος οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης υπό τον φόβο επεισοδίων, φέρεται να επανέλαβε και ενώπιον του ανακριτή όσα ισχυρίζεται από τη φυλακή περί «εντολής» που έλαβε να σκοτώσει τη Δ. Ζέμπερη και να εμμένει στους πρόσφατους ισχυρισμούς του περί ηθικών αυτουργών που κρύβονται πίσω από τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού.

Όπως φέρεται να υποστηρίζει ο 58χρονος, σε πολυσέλιδη επιστολή που απέστειλε στον ανακριτή, έλαβε εντολή από δύο άτομα που τον πλησίασαν και του είπαν ότι θέλουν να σκοτώσει την 32χρονη, λόγω της θέσης που είχε στην εφορία. Αυτοί οι δύο άνδρες προσέφεραν στον 58χρονο, κατά τους ισχυρισμούς του, το ποσό των 30.000 ευρώ για να δολοφονήσει τη νεαρή. Υποστηρίζει, επίσης, ότι τον προμήθευσαν με ναρκωτικά και του έδωσαν το μαχαίρι του εγκλήματος. Ο 58χρονος αναφέρει ότι παρακολουθούσε την άτυχη εφοριακό για πάνω από δύο εβδομάδες, αναγνωρίζοντάς την μέσα από δύο φωτογραφίες που του είχαν δώσει.

Σημειώνεται, ότι στην πρώτη απολογία του ο 58χρονος, αφού τόνιζε πως είναι τοξικομανής, είχε υποστηρίξει πως σκότωσε την 32χρονη βρισκόμενος σε άμυνα, καθώς δέχθηκε «σφοδρή επίθεση» από αυτήν όταν επιχείρησε να της πάρει την τσάντα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή