Εισβολή Χρυσαυγιτών στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης

Εισβολή Χρυσαυγιτών στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένταση επικρατησε πριν από λίγο στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, μετά από εισβολή μελών και βουλευτών της Χρυσής Αυγής που διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση του συμβουλίου να μη δεχτεί την πρόταση του επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής», Αρτέμη Ματθαιόπουλου, να συζητηθεί εκεί το Σκοπιανό.

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής μπήκαν στην αίθουσα του όπου διεξαγόταν η συνεδρίαση, ανήρτησαν πανό το οποίο έγραφε “Μακεδονία γη Ελληνική”, πέταξαν τρικάκια και φώναξαν υβριστικά συνθήματα.

Ανάμεσα τους βρίσκονταν οι βουλευτές Αντώνης Γρέγος και Χρήστος Χατζησάββας και ο περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, Νίκος Χρυσομάλλης.

 

Η ένταση εκτονώθηκε όταν τα μέλη της Χρυσής Αυγής, αποχώρησαν, κάτω από αποδοκιμασίες.

«Είναι άξιος της πλήρους περιφρόνησης μου. Με τέτοιου είδους ανθρώπους δεν μπορώ να συναναστραφώ», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης αναφερόμενος στον επικεφαλής της "Ελληνικής Αυγής", Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Λόγω του επεισοδίου, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, διέκοψε προσωρινά τη συζήτηση προκειμένου τα μέλη της Χ.Α να αποχωρήσουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή