Ευρωλίγκα: Aνετη νίκη και συντήρηση ο Ολυμπιακός

Ευρωλίγκα: Aνετη νίκη και συντήρηση ο Ολυμπιακός

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντανακλαστικά ως ώφειλε και έχει αποδείξει ότι έχει κάθε φορά που βρίσκεται με την «πλάτη στον τοίχο» φανέρωσε ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ για τη 18η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και πέντε ημέρες μετά τη συντριβή του στη Βιτόρια, από την Μπασκόνια, επικρατώντας εύκολα της Μακάμπι με 94-64 και φτάνοντας τις 13 νίκες. Μπορεί οι φίλαθλοί του να κράτησαν… αποστάσεις από την ομάδα στον χθεσινό αγώνα, τον οποίο παρακολούθησαν 6.000 θεατές, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν αποφασιστικότητα και έκλεισαν άμεσα την άσχημη παρένθεση που άνοιξαν με την εμφάνισή τους στην Ισπανία.

Η Μακάμπι αποτέλεσε τον ιδανικότερο αντίπαλο, λόγω χαμηλότερης δυναμικότητας, ώστε να μετατραπεί σε «σάκο του μποξ» από τον Ολυμπιακό, ο οποίος δημιούργησε με σταθερότητα το προβάδισμα του σκορ στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, με οκτώ, πέντε και έξι πόντους. Παρά την παρουσία τεσσάρων παικτών με διψήφιο αριθμό πόντων, η συγκομιδή των Ρόμπερτς, Στρέλνιεκς και Τόμπσον δεν είναι ικανοποιητική, ανάλογα με τον χρόνο συμμετοχής τους. Mε αιχμή του δόρατος στο παιχνίδι του τις 15 ασίστ (τελείωσε με 26) και σε αντιδιαστολή με τα τρία, μόλις, λάθη (συνολικά 8), ο Ολυμπιακός επέβαλε τον ρυθμό του στο πρώτο και στο δεύτερο δεκάλεπτο, «τρέχοντας» επιμέρους σκορ, 24-16 και 29-24, αντίστοιχα, ενώ είχε 20 πόντους από το δίδυμο Μακ Λιν και Μιλοτίνοφ στη θέση του σέντερ και 18 πόντους από τους περιφερειακούς Σπανούλη και Παπανικολάου.

Απέναντι στο κατά φύσιν επιθετικό στυλ της Μακάμπι, διαχρονικά, ο Ολυμπιακός είχε ενεργοποιημένα τα αμυντικά αντανακλαστικά του, μία εβδομάδα μετά την κάκιστη απόδοση που είχε στα μετόπισθεν του αγώνα με την Μπασκόνια. Με μοναδικό παίκτη τον Τζάκσον που είχε πετύχει διψήφιο αριθμό πόντων (13) μέχρι το 25΄, η Μακάμπι δεν μπορούσε να είχε καλύτερη τύχη.

Στο πρώτο πεντάλεπτο της επανάληψης, ο Ολυμπιακός «πάτησε γκάζι» και άφησε την άλλοτε κραταιά ομάδα του ισραηλινού μπάσκετ σε απόσταση άνω των 15 πόντων, αναγκάζοντάς τη να σκέφτεται το επόμενο παιχνίδι της στη 19η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, μεθαύριο, και ενώ ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει σήμερα στη Ρωσία για την αναμέτρηση με τη Χίμκι του πρώην προπονητή του, Γιώργου Μπαρτζώκα, που νίκησε χθες στο Βελιγράδι τον Ερυθρό Αστέρα (70-79). Ερώτημα σημαντικό ο τραυματισμός του Μακ Λιν, ο οποίος αποχώρησε με πόνους στη μέση και σήμερα θα αποφασιστεί εάν θα ταξιδέψει στη Ρωσία.

ΜΑΚΑΜΠΙ: Τόμας 9 (2), Μασούρ 1, Ρολ 6, Κέιν 7, Τάιους 10, Ντιμπαρτολομέο 4, Κοέν 2, Σέγκεβ 1, Κόουλ 7 (1) , Παρακχούσκι 4, Ζοσμάν, Τζάκσον 13 (2).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μακ Λιν 12, Παπαπέτρου 11 (2), Σπανούλης 13 (2), Μιλουτίνοφ 12, Στρέλνιεκς 3, Πρίντεζης 6, Παπανικολάου 9, Μάντζαρης 5 (1), Ρόμπερτς 5 (1), Μπόγρης 5, Ουίλτζερ 6 (2), Τόμπσον 7 (1).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή