Γονείς-τέρατα κρατούσαν αλυσοδεμένα τα 13 παιδιά τους

Γονείς-τέρατα κρατούσαν αλυσοδεμένα τα 13 παιδιά τους

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ. Ενα ξεχασμένο κινητό τηλέφωνο έδωσε τη δυνατότητα σε μια 17χρονη Αμερικανίδα, αιχμάλωτη των γονέων της, να απευθύνει στην αστυνομία της Καλιφόρνιας μια τρομακτική έκκληση: να βοηθήσουν οι Αρχές όχι μόνο την ίδια αλλά και τα 12 αδέλφια της να ξεφύγουν από το σπίτι-φυλακή.

Μπαίνοντας στο σπίτι, στην κομητεία Πέρις, οι αστυνομικοί αντίκρισαν 13 αποστεωμένα πλάσματα, κάποια εκ των οποίων ήταν αλυσοδεμένα στα κρεβάτια τους, σε συνθήκες απίστευτης δυσωδίας. Το μεγαλύτερο από τα παιδιά ήταν 29 ετών, αλλά οι αστυνομικοί δυσκολεύτηκαν να καταλάβουν ότι πρόκειται για ενήλικες επειδή βρίσκονταν στα όρια της λιμοκτονίας. Η 17χρονη που κατόρθωσε να τηλεφωνήσει έμοιαζε με 10χρονη. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, ενώ εναντίον των γονιών, της 49χρονης Λουίζ-Αν και του 59χρονου Ντέιβιντ Αλεν Τέρπιν, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βασανισμό και πρόκληση σωματικής βλάβης σε παιδιά. Ο Ντέιβιντ Αλεν Τέρπιν στο παρελθόν εργαζόταν ως μηχανικός στην πολεμική βιομηχανία Northorp Grumman, με ετήσιες απολαβές 140.000 δολ., ενώ το 2011 η οικογένεια δήλωσε πτώχευση. Ο Τέρπιν είχε αναφέρει στις Αρχές ότι στη διεύθυνση του σπιτιού του λειτουργεί ιδιωτικό σχολείο με διευθυντή τον ίδιο, στο οποίο φέτος έχουν εγγραφεί 6 μαθητές. Η δήλωση αυτή ήταν αρκετή για τις αμερικανικές αρχές και κανένας επιθεωρητής, κανένας σχολικός σύμβουλος δεν ήλεγξε περί τίνος πρόκειται.

Οι δε γείτονες είχαν μεν προσέξει ότι τα παντζούρια του σπιτιού δεν άνοιγαν ποτέ και τα παιδιά δεν εμφανίζονταν παρά μόνο σπανιότατα, αλλά και πάλι δεν είχαν υποψιαστεί κάτι. «Φαίνονταν φυσιολογικοί, έχουν ένα φυσιολογικό σπίτι, ωραία αυτοκίνητα», είπε στους New York Times ο γείτονας Χούλιο Ρέγες.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή