Αμανατίδης: Ήδη 140 χώρες αποκαλούν «Δημοκρατία της Μακεδονίας» την ΠΓΔΜ

Αμανατίδης: Ήδη 140 χώρες αποκαλούν «Δημοκρατία της Μακεδονίας» την ΠΓΔΜ

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερες από 140 χώρες ήδη αποκαλούν την ΠΓΔΜ, «Δημοκρατία της Μακεδονίας», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

Στον απόηχο δηλώσεων του διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς για την ονομασία της ΠΓΔΜ, ο κ. Αμανατίδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δεν απέρριψε τη χρήση του όρου «Μακεδονία» στο νέο όνομα, ενώ υπενθύμισε ότι και η προσωρινή ονομασία ΠΓΔΜ, περιλαμβάνει τη λέξη «Μακεδονία».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι στόχος της Αθήνας είναι μία σύνθετη ονομασία έναντι όλων, δηλαδή που θα χρησιμοποιείται τόσο στο εσωτερικό της ΠΓΔΜ όσο και στο εξωτερικό, και απαλοιφή των αλυτρωτικών βλέψεων των Σκοπίων.

Τόνισε παράλληλά πως υπάρχουν κι άλλες παράμετροι που θα επηρεάσουν τη διαπραγμάτευση και ξεκαθάρισε ότι η ελληνική διπλωματία δεν πρόκειται να αποκαλύψει ακόμα τις «κόκκινες γραμμές» της.

Αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο και το άρθρο του που δημοσιεύτηκε σε κυριακάτικη εφημερίδα, είπε ότι στο κείμενο η λέξη «δημοψήφισμα» δεν εμφανίζεται ούτε μία φορά.

O κ. Αμανατίδης πρόσθεσε επίσης πως από τις δηλώσεις Καμμένου κρατά την εμπιστοσύνη που έχει εκφράσει στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και στη δέσμευσή του ότι θα δεχτεί λύση που εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον και απολαμβάνει ευρεία συναίνεση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή