Η Google επεκτείνει τις υπηρεσίες Cloud με τρία υποβρύχια καλώδια

Η Google επεκτείνει τις υπηρεσίες Cloud με τρία υποβρύχια καλώδια

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Google φτιάχνει τρία υποβρύχια καλώδια Ίντερνετ, με σκοπό να επεκτείνει τις υπολογιστικές υπηρεσίες διαδικτυακής αποθήκευσης αρχείων και δεδομένων (cloud) που παρέχει.

Τα καλώδια θα ενώνουν τις ΗΠΑ με τη Χιλή, το νησί Γκουάμ και το Χονγκ Γκονγκ από τον Ειρηνικό Ωκεανό, ενώ από τον Ατλαντικό θα ενώνουν τις ΗΠΑ με τη Δανία και την Ιρλανδία.

Η Google ήταν μια από τις πρώτες τεχνολογικές εταιρείες που επένδυσε σε υποβρύχια καλώδια πριν από περίπου 10 χρόνια. Από τότε, καθώς ο τομέας υπηρεσιών Cloud επεκτάθηκε, η συγκεκριμένη πρακτική έγινε πιο διαδεδομένη.

Τώρα, η Google επενδύει σε 11 καλώδια, ενώ οι ανταγωνιστές της, δηλαδή το Facebook, η Microsoft και η Amazon, κάνουν τις δικές τους επενδύσεις σε υπερωκεάνιες συνδέσεις.

Τα εν λόγω καλώδια μεταφέρουν το μεγαλύτερο ποσοστό της διαδικτυακής κίνησης. Υπάρχουν 430 καλώδια συνολικά, τα οποία καλύπτουν κατά προσέγγιση 1,1 εκατομμύριο χιλιόμετρα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα διεθνών τηλεπικοινωνιών και έρευνας αγοράς, TeleGeography.

Πηγή: Quartz Επιμέλεια Κειμένου: Χρήστος Κανελλόπουλος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή