Ευρωλίγκα: Αυτή τη φορά θέλει να φύγει νικητής ο ΠΑΟ

Ευρωλίγκα: Αυτή τη φορά θέλει να φύγει νικητής ο ΠΑΟ

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην έδρα όπου ολοκληρώθηκε άδοξα η πορεία του στα περυσινά πλέι οφ της Ευρωλίγκας, απέναντι στον πρώην προπονητή του για 5η φορά την τελευταία πενταετία και με αυτοπεποίθηση ότι μπορεί να επιστρέψει με τη νίκη και… αεροπορικώς, ο Παναθηναϊκός Superfoods θα αντιμετωπίσει σήμερα (19.45) την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Φενέρμπαχτσε.

Οι «πράσινοι» γνωρίζουν τον υψηλό βαθμό δυσκολίας που έχει η έδρα της Φενέρ και τον χαρακτήρα της ομάδας που έχει δημιουργήσει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά είναι δεδομένο ότι διανύουν περίοδο φορμαρίσματος και χρειάζονται μία εκτός έδρας νίκη που θα προκαλέσει εντύπωση και θα έχει βαθμολογική ουσία. Στη διάθεση του Τσάβι Πασκουάλ δεν είναι ο Ματ Λοτζέσκι (στη 12άδα ο Μήτογλου), ενώ από τη Φενέρ (11 νίκες-6 ήττες) θα απουσιάζουν ο Νάναλι και η συμμετοχή του Βέσελι θα αποφασιστεί πριν από το τζάμπολ.

«Η Φενέρ είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης και στην έδρα της παίζει πάντα καλά. Χρειάζεται να έχουμε αυτοσυγκέντρωση και να τηρήσουμε το πλάνο μας. Η δύναμη της Φενέρ βρίσκεται στην περιφέρεια και η άμυνά μας πρέπει να είναι αποτελεσματική. Σε 48 ώρες αντιμετωπίζουμε δυο κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης, αλλά αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Πρώτα θα κάνουμε… ταμείο στο παιχνίδι με τη Φενέρ και μετά θα ασχοληθούμε με την ΤΣΣΚΑ» είπε ο Καταλανός τεχνικός του Παναθηναϊκού, που αναμένει την πίεση που θα δεχθεί ο Νικ Καλάθης, όπως προανήγγειλε ο Αμερικανός πλέι μέικερ της Φενέρ Μπραντ Ουοναμέικερ.

Για τον Ομπράντοβιτς ο πρώτος αγώνας στο ΟΑΚΑ, όπου ηττήθηκε η Φενέρμπαχτσε, δεν μπορεί να συγκριθεί με τη σημερινή αναμέτρηση: «Ενα πολύ δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι μπροστά μας. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα η οποία παίζει εξαιρετικά και στο ελληνικό πρωτάθλημα και στην Ευρωλίγκα. Ξέρουν πώς να παίξουν, αν κρίνουμε και από το πρώτο παιχνίδι στην Αθήνα, αλλά αυτό θα είναι διαφορετικό. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι αυτό το παιχνίδι είναι κρίσιμο για εμάς και θα πρέπει οι οπαδοί μας να μας βοηθήσουν. Εχουμε μεγάλο σεβασμό για τον Παναθηναϊκό».

• Η 18η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί σήμερα με τα παιχνίδια ΤΣΣΚΑ – Εφές, Αρμάνι – Μάλαγα και Ρεάλ – Μπασκόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή