Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε η ΔΕΗ με την General Electric

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε η ΔΕΗ με την General Electric

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμφωνία συνεργασίας με την General Electric (μέσω της GE Power Services Business με έδρα το Μπάντεν της Ελβετίας) υπέγραψε η ΔΕΗ. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΔΕΗ, σκοπός του συμφώνου συνεργασίας των δύο εταιρειών είναι η διερεύνηση της μεταξύ τους συνεργασίας για την παροχή υπηρεσιών λειτουργίας, συντήρησης, μίσθωσης, εκπαίδευσης, διάγνωσης βλαβών και επιδιόρθωσης αεριοστροβίλων, ατμοστροβίλων, γεννητριών, λεβήτων και άλλου εξοπλισμού που χρησιμοποιείται σε σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ή για βιομηχανική χρήση, σε εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των αναδόχων έργων EPC και εναλλακτικά παρόχων υπηρεσιών στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, με δυνατότητα επιλογής να επεκτείνουν αυτήν τη συνεργασία και σε άλλες περιοχές.

Τα δύο μέρη θα συστήσουν μια κοινή ομάδα με αντικείμενο τον καταμερισμό του έργου και των αντίστοιχων ευθυνών, την περιγραφή των ευκαιριών, καθώς και τη δημιουργία μιας πρότασης για το καταλληλότερο επιχειρηματικό μοντέλο.

Ως γνωστόν, η GE είναι παγκοσμίως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής στροβιλομηχανών για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη, η συνεργασία με την GE θα βελτιώσει τις υφιστάμενες πρακτικές συντήρησης μέσω συνεργειών που θα αξιοποιήσουν οι δύο εταιρείες. «Είμαστε πολύ αισιόδοξοι πως μέσα από αυτή τη συνεργασία θα αναπτυχθούμε περαιτέρω επιχειρηματικά σε πολλαπλά πεδία στον κλάδο της ηλεκτροπαραγωγής, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό καθώς θα αξιοποιήσουμε τη τεχνογνωσία και τους ανθρώπους μας, βασικό μας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, και θα δημιουργήσουμε ευκαιρίες απασχόλησης σε Ελληνες μηχανικούς και τεχνικούς», τόνισε ο κ. Παναγιωτάκης. Ως ένα ακόμη βήμα για μια στενή και μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών χαρακτήρισε την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της GE Power Services Europe Division, Μάικλ Ρέχσταϊνερ. «Ο στρατηγικός στόχος είναι να τεθούν οι βάσεις για περαιτέρω οργανική ανάπτυξη στην Ελλάδα και στη νοτιοανατολική Ευρώπη, μέσα σε ένα πλαίσιο υγιούς ανταγωνισμού, διαφάνειας και θεσμικής συμμόρφωσης», δήλωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, στην εν λόγω γεωγραφική περιοχή που εξετάζεται η συνεργασία των δύο εταιρειών υπάρχει ήδη εγκατεστημένος μεγάλος αριθμός εξοπλισμού της GE, o οποίος εκτιμάται ότι θα αυξηθεί σημαντικά την αμέσως επόμενη περίοδο. Η ΔΕΗ αντίστοιχα διαθέτει σημαντικό αριθμό μηχανών GE και ΑLSOM, κυρίως στους σταθμούς του διασυνδεδεμένου συστήματος αλλά και στα νησιά. Παράλληλα, τονίζεται ότι στη ΔΕΗ υπάρχει συσσωρευμένη μεγάλη εμπειρία, τόσο για τη λειτουργία όσο και για τη συντήρηση αυτού του εξοπλισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή