«Το Κατάρ δεν υποθάλπει τρομοκράτες»

«Το Κατάρ δεν υποθάλπει τρομοκράτες»

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Κατάρ δεν υποθάλπει τρομοκράτες, επισήμανε σε αποκλειστική του συνέντευξη στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Απευθείας», ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της χώρας Αλί Αλ- Μάρι.

Ο κ. Μάρι μίλησε για κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω του εμπάργκο που επιβλήθηκε στο Κατάρ από τις χώρες του Περσικού. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα περιπτώσεις Καταριανών που ζούσαν σε χώρες του Περσικού, όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία, και αναγκάστηκαν να φύγουν εξαιτίας του οικονομικού αποκλεισμού.

Ο κ. Μάρι έκανε λόγο για ομαδική τιμωρία του λαού του Κατάρ και απάντησε στις κατηγορίες ότι η χώρα του υποθάλπει την τρομοκρατία. «Εάν έχουν αποδείξεις ότι το Κατάρ υποθάλπει την τρομοκρατία, ας απευθυνθούν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», είπε και σημείωσε ότι θα συνεχίσει τις επισκέψεις του και σε άλλες χώρες για να ενισχυθεί η διαμεσολαβητική προσπάθεια του Κουβέιτ.

Εξήγησε επίσης ότι το Κατάρ είναι η πρώτη χώρα του Αραβικού Κόλπου που έδωσε το δικαίωμα να θέτουν υποψηφιότητα οι γυναίκες στις εκλογές. Όπως ανέφερε οι γυναίκες στην Επιτροπή που προΐσταται, αποτελούν το 60% των υπαλλήλων. «Η γυναίκα έχει εξισωθεί με τον άνδρα, τής έχουν δοθεί όλα τα δικαιώματα. Σε ένα ή δύο χρόνια οι άνδρες θα ζητούν περισσότερα δικαιώματα από τις γυναίκες», είπε ο κ. Μπάρι.

Αναφορικά με το Μουντιάλ του 2022, είπε ότι θα γίνει το Δεκέμβριο όπου η θερμοκρασία είναι στους 22 βαθμούς και είναι από τις καλύτερες εποχές του χρόνου. Σημείωσε, τέλος, ότι έχουν γίνει επενδύσεις του Κατάρ στην Ελλάδα και ότι με την εμπέδωση κλίματος ασφάλειας στην Ελλάδα θα μπορέσει να πετύχει.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή