Συμπλοκές μεταξύ πολιτών στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Συμπλοκές μεταξύ πολιτών στα δικαστήρια της Ευελπίδων

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για έλλειψη μέτρων ασφαλείας στα δικαστήρια, που μπορεί να κοστίσουν και ανθρώπινες ζωές κάνει λόγο με ανακοίνωση του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών με αφορμή συμπλοκές που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων μεταξύ πολιτών- διαδίκων μέσα στο χώρο των δικαστηρίων.

Οι συμπλοκές με ξύλα και πέτρες διήρκεσαν, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΔΣΑ, για πάνω από ένα τέταρτο χωρίς την επέμβαση της αστυνομίας η οποία έφθασε εκ των υστέρων.

Οπως επισημαίνεται, ο ΔΣΑ σε ανύποπτο χρόνου επικεφαλής τον πρόεδρό του, Δ. Βερβεσό,  είχε ζητήσει από τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα (σε συνάντηση που είχε γίνει στις 3 Ιανουαρίου 2018) τη λήψη άμεσων μέτρων.

«Δυστυχώς, τονίζει ο ΔΣΑ, οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο και από καθαρή τύχη δεν είχαμε τραυματισμούς δικηγόρων και πολιτών. Για μία ακόμα φορά, επισημαίνουμε προς τον αρμόδιο Υπουργό ότι θα πρέπει να ληφθούν ΆΜΕΣΑ μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας στο χώρο των Δικαστηρίων. Συγκεκριμένα μέτρα έχει προτείνει ο Δ.Σ.Α. στην τελευταία αυτή συνάντηση τα οποία και ζητάμε να εφαρμοστούν άμεσα».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή