Πόλεμος Μαξίμου – ΝΔ μέσω non paper

Πόλεμος Μαξίμου – ΝΔ μέσω non paper

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η αντίληψη της Νέας Δημοκρατίας για το μέλλον του τόπου περνάει από την ολοκληρωτική κατάργηση κάθε προστασίας της εργασίας και την ολόψυχη στράτευση πίσω από τις επιθυμίες των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων» επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές και τονίζουν πως «όσο κι αν προσπαθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να κρύψει το πραγματικό του πρόσωπο».

«Η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης είναι ένα βήμα καθοριστικής σημασίας για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την επιτροπεία. Η κυβέρνηση εργάζεται με κάθε μέσον, ώστε η επάνοδος στην κανονικότητα να έχει ξεκάθαρο κοινωνικό πρόσημο: Πραγματική βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, αύξηση των θέσεων πλήρους και αξιοπρεπούς εργασίας, στήριξη και αναβάθμιση του κοινωνικού κράτους» υπογραμμίζουν οι κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν:

«Από την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία έδειξε τι ακριβώς επιδιώκει, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα, στη Βουλή:

– Η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε το άρθρο που αποζημιώνει πρώτα τους εργαζόμενους σε περίπτωση πτώχευσης μίας επιχείρησης.

– Η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε επίσης τη διάταξη για την απεργία στα πρωτοβάθμια σωματεία, υποστηρίζοντας απροκάλυπτα (ή "ξετσίπωτα" όπως λέει ο λαός) μία εξαιρετικά επιθετική ρύθμιση σε βάρος του απεργιακού δικαιώματος: Απέναντι στην πρόβλεψη να αποφασίζεται η απεργία από το 50%+1 της συνέλευσης των εργαζομένων, η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας απαιτούσε απόφαση από το 50%+1 του συνόλου των εργαζομένων, δηλαδή από τον διπλάσιο αριθμό.

Οι Έλληνες εργαζόμενοι και όλος ο ελληνικός λαός, μπορούν να δουν καθαρά τι θα είχε συμβεί αν τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές τη διεξήγαγε η Νέα Δημοκρατία και όχι η σημερινή κυβέρνηση: Η πλήρης ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων θα ήταν το αποτέλεσμα. Όχι μόνο στα παραπάνω θέματα, αλλά και άλλα, όπως το εργοδοτικό λοκ άουτ ή η απελευθέρωση των απολύσεων, θέματα που η κυβέρνηση κατάφερε να αποκλειστούν από τις συζητήσεις με τους θεσμούς.

Όσο και αν προσπαθεί η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να κρύψει από τους Έλληνες πολίτες το πραγματικό της πρόσωπο. Η δική της αντίληψη για το μέλλον του τόπου περνάει από την ολοκληρωτική κατάργηση κάθε προστασίας της εργασίας και την ολόψυχη στράτευση πίσω από τις επιθυμίες των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων. Απροκάλυπτα. Ή όπως αλλιώς το λέει ο λαός».

«Η πιο εύκολη κυβέρνηση» 

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή το non paper του Μαξίμου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Κυβέρνηση που, κατά δήλωση Ντάισελμπλουμ, “έκανε ευκολότερη τη ζωή των δανειστών” αναρωτιέται “τι θα είχε συμβεί” αν διαπραγματευόταν η Νέα Δημοκρατία.

Να τους πούμε τι ΔΕΝ θα είχε συμβεί: Δεν θα είχαν ληφθεί μέτρα 15 δις, δεν θα είχαμε 27 νέους φόρους και 21 περικοπές συντάξεων, δεν θα είχαμε λιτότητα με 3,5% πλεόνασμα μέχρι το 2022, δεν θα περνούσαν ντροπιαστικές διατάξεις που πλήττουν τους εργαζόμενους και εξυπηρετούν τα καζίνο, δεν θα είχαμε φτωχοποίηση των Ελλήνων.

Ως προς την καταψήφιση από τη Νέα Δημοκρατία της διάταξης που δίνει προτεραιότητα στην αποζημίωση των εργαζομένων – με την οποία η Νέα Δημοκρατία συμφωνεί επί της ουσίας – αν η Κυβέρνηση ήθελε να ψηφιστεί με ευρεία συναίνεση θα έβαζε σε ξεχωριστό άρθρο και όχι ως παράγραφο στο άρθρο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ψάχνοντας έτσι συνενόχους και επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς.

Υ.Γ. Καλούμε για μια ακόμη φορά την Κυβέρνηση να υπογράφει τις επιλογές της, αντί να στέλνει non paper. Εκτός κι αν ντρέπεται πλέον και η ίδια γι’ αυτές».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή