Μια αρχόντισσα στο Δελφινάριο

Μια αρχόντισσα στο Δελφινάριο

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υφυπουργός Παιδείας βωμολοχεί ως χούλιγκαν και δεν αποπέμπεται επειδή βωμολόχησε αλλά επειδή έθιξε τους οπαδούς της αντιπάλου ομάδας. Και αμέσως μετά κολακεύει γονυπετής τον πρωθυπουργό του χαρακτηρίζοντάς τον σοφό – ο ίδιος είμαι σίγουρος ότι θα προτιμούσε το ρήμα «γλείφω». Κυρία της οποίας την ύπαρξη θα αγνοούσαμε, αν μια μέρα δεν έχανε τον δρόμο για το βήμα της Βουλής, στυλ où suis-je donc, δηλώνει ότι μετακομίζει από το κόμμα με το οποίο εξελέγη στο κόμμα που κυβερνά. Ο συνεταίρος της κυβέρνησης ωρύεται σχεδόν καθημερινά ψάχνοντας την τιμή του εθνικισμού του. Βουλευτές ψηφίζουν μερικές εκατοντάδες νόμους δηλώνοντας ανερυθρίαστα πως δεν τους γνωρίζουν, διότι «κυρία, είχαμε κόσμο χθες στο σπίτι και δεν πρόλαβα να διαβάσω». Πούλμαν ετοιμάζονται να μεταφέρουν στη Θεσσαλονίκη μακεδονομάχους για να βροντοφωνάξουν στην οικουμένη «Macedonia is Greek». Ομως η γριά οικουμένη είναι βαρήκοη και έχει βαρεθεί να ακούει τις φωνές τους.

Και όλο αυτό το κουλουβάχατο καλείται παρ’ ημίν δημοκρατία, πολιτική ζωή, δημόσιος βίος. Ετσι για να περνάει η ώρα δηλαδή. Οπως περνάει η ώρα του αστυνομικού στη Μυτιλήνη που το γλέντησε τις προάλλες γιατί έσπασαν τα τζάμια του λεωφορείου της φρουράς, κάποιος έδειρε έναν οδηγό αστικού λεωφορείου και του άρπαξε ό,τι είχε και δεν είχε. Πάντως δεν τον υποχρέωσε να παρανομήσει σταματώντας τον για να κατέβει σε σημείο που δεν υπάρχει στάση. «Μαροκινοί και Αλγερίνοι πρωταγωνιστούν στην παραβατικότητα», είπε ο αστυνομικός στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Μάλλον τα έχει χαμένα ο άνθρωπος. Ουδεμία σχέση υπάρχει ανάμεσα στα κύματα προσφύγων και μεταναστών με την εγκληματικότητα. Αυτοί είναι καλοί άνθρωποι, και στη λάσπη να τους πετάξεις, καλοί θα μείνουν. Αυτό λέγεται πολιτική, και δη δημοκρατική, προοδευτική πολιτική. Το λέω για να μην ανησυχείτε.

Γιατί πρέπει να ξέρω τι έχει στο μυαλό της η κυρία Μεγαλοοικονόμου; Γιατί ήταν στην Ενωση Κεντρώων και πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ; Η αρχόντισσα του Κοινοβουλίου με υποχρεώνει να υποκλιθώ. Κοινώς να κλίνω την κεφαλή μου μπροστά στην εστεμμένη του θιάσου που διαφημίζει στη μαρκίζα δράμα ψυχολογικόν και σου παίζει Δελφινάριο πολιτικόν. Και να πεις ότι το αντίτιμο ήταν φτηνό, πάει στην ευχή. Ομως εδώ πληρώσαμε μια περιουσία για να μετακομίσει η κυρία στον ΣΥΡΙΖΑ. Ας της δώσουν τουλάχιστον τη χηρεύουσα θέση του δεύτερου υφυπουργού Παιδείας για να πούμε ότι έπιασαν τόπο τα λεφτά μας.

Φτάσαμε να επιδιώκουμε το ελάχιστο, τη στοιχειώδη σοβαρότητα. Ή μήπως ο στόχος είναι υψηλός και δεν τον αντέχει η ψυχούλα μας;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή