Βολές με στόχο τους ΑΝΕΛ από Βαρεμένο

Βολές με στόχο τους ΑΝΕΛ από Βαρεμένο

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν κατανοώ ούτε τη φιλολογία για δημοψήφισμα, ούτε την ακατάσχετη ονοματολογία δίκην πολιτικού τζόγου» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Βαρεμένος σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

«Αν χρειαστεί να το βάλουμε και στο στοίχημα για το ποια θα είναι η νέα ονομασία» σημείωσε ο κ. Βαρεμένος από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις ενεργειακές κοινότητες.

«Υπάρχει ορατός κίνδυνος να αρχίσει ο χορός των τεράτων. Να δώσουμε την ευκαιρία στον τυχοδιωκτισμό να μετρήσει τα όριά του. Αυτό θέλουμε; Αυτό επιτάσσει η σημερινή ιστορική συγκυρία; Αν κάποιος νομίζει ότι στο παρασκήνιο θα συμφωνεί, αλλά στο προσκήνιο θα προσπαθεί να μεγιστοποιήσει την φθορά της κυβέρνησης, πλανάται πλάνην οικτράν. Και όσοι προαναγγέλλουν εθνική ήττα, στην ουσία την προετοιμάζουν και μην βαυκαλίζονται ότι θα εξυπηρετήσουν εξουσιαστικά οράματα και αν φτάσουμε στην αποτυχία, τελικά έχει ο θεός, μετά από 30 χρόνια ποιος θυμάται ξανά το θέμα των Σκοπίων…» επεσήμανε.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε επίσης, ότι «η περιπέτεια του Σκοπιανού» δεν ξεκίνησε στο Βουκουρέστι, όσο κι αν το Βουκουρέστι ήταν μία σημαντική στιγμή, όπως θέλει «να μας πείσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρά είχε ξεκινήσει πολύ πριν».

Διερωτήθηκε επίσης «αν πράγματι ο σημερινός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άκουσε κάτι από τον πατέρα του, πρώην πρωθυπουργό, για το τι συνέβη τότε και οδηγηθήκαμε εκεί που οδηγηθήκαμε: σε μια αδυναμία να εκμεταλλευτούμε ιδανικές συνθήκες και να επιβάλλουμε λύση από θέση ισχύος.Τι ήταν αυτό που οδήγησε σε αυτή την ήττα και στη δήλωση ότι “δεν πειράζει, μετά από 15 χρόνια δεν θα θυμάται κανείς το θέμα”» προσθέτοντας ότι «είναι ακριβώς αυτό το θέμα».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή