Κόντρα Θεοδωράκη – Τσακαλώτου για το άρθρο του υπουργού στη Monde

Κόντρα Θεοδωράκη – Τσακαλώτου για το άρθρο του υπουργού στη Monde

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αντίδραση του Σταύρου Θεοδωράκη προκάλεσε άρθρο του Ευκλείδη Τσακαλώτου στη γαλλική εφημερίδα «Le Monde», με το οποίο ο υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι «μια αναπτυξιακή ατζέντα που δεν αντιμετωπίζει σοβαρά το δημοκρατικό και κοινωνικό έλλειμμα της Ευρώπης δεν θα ανακόψει την παλίρροια του λαϊκισμού». 

«O κ. Τσακαλώτος στην Αθήνα συνεργάζεται και συναγελάζεται με την ακροδεξιά του κ. Καμμένου και στη Monde επικρίνει τον Εμμανουέλ Μακρόν που ενώνει κεντροαριστερούς και κεντρoδεξιούς μεταρρυθμιστές. O tempora o mores!», ήταν η ανάρτηση του επικεφαλής του Ποταμιού, στον οποίο συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών απάντησαν ως εξής:

«Πόσο χρήσιμο θα ήταν να διαβάσει πριν τουιτάρει ο κύριος Θεοδωράκης ή/και οι συν αυτώ»

Οι ίδιες πηγές προσέθεταν ότι θα ήταν πολύ «πιο σημαντικό να συμβάλει με την άποψή του, εάν διαθέτει κάποια, στην συζήτηση που έχει ανοίξει στην Ευρώπη για το μέλλον της Ευρώπης» και σημείωναν δηκτικά ότι «τα tweets τα παίρνει το ποτάμι, η συζήτηση μένει».

Στην κόντρα «ενεπλάκησαν» και οι ΑΝΕΛ που δια της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Μανταλένας Παπαδοπούλου εξαπέλυσαν επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς στον επικεφαλής του Ποταμιού: «Είναι επιεικώς γελοίο ο δημοσιογράφος – φερέφωνο της διαπλοκής, που χαριεντιζόταν στην εκπομπή του με τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο και συνέβαλε με την προσωπική του σφραγίδα στην ανάδειξη της νεοναζιστικής οργάνωσης, να εγκαλεί οποιονδήποτε άλλον. Ας κοιταχθεί στον καθρέφτη του, αν το αντέχει…».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή