Ολλανδία: Ακυρώθηκαν πτήσεις λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων

Ολλανδία: Ακυρώθηκαν πτήσεις λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ Σχίπχολ έλαβε μέτρα σήμερα προκειμένου να αντιμετωπίσει μια χειμερινή καταιγίδα που αναμένεται να πλήξει την περιοχή συνοδευόμενη από σφοδρούς ανέμους, ακυρώνοντας δεκάδες πτήσεις και προειδοποιώντας για καθυστερήσεις σε δρομολόγια.

Δυτικοί άνεμοι η ταχύτητα των οποίων θα μπορούσε να φθάσει τα 120 χλμ/ ώρα αναμένεται να σαρώσουν το μεγαλύτερο μέρος της Ολλανδίας αύριο, όπως προειδοποίησε η μετεωρολογική υπηρεσία.

Συνεπώς, «αναμένονται προβλήματα στην κυκλοφορία των αεροσκαφών από και προς το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ Σχίπχολ» διαβεβαίωσαν οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου.

Η αεροπορική εταιρεία KLM ανακοίνωσε από την πλευρά της την ακύρωση 220 πτήσεων – 110 που επρόκειτο να απογειωθούν και ισάριθμο αριθμό που επρόκειτο να προσγειωθούν– καθώς θα «περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό» η δυνατότητα προσγειώσεων- απογειώσεων. «Οι ισχυροί άνεμοι θα καταστήσουν επίσης αδύνατη τη δυνατότητα να συνεχιστούν οι υπηρεσίες στο έδαφος» μεταξύ 11.00 – 13.00 ώρα Ελλάδας.

Επίσης, το αεροδρόμιο γνωστοποίησε ότι αναστέλλει όλες τις υπηρεσίες συντήρησης κατά τη διάρκεια της καταιγίδας.

Η κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων NS προειδοποιεί ότι τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο θα ελαττωθούν, καθώς αναμένονται χιονοπτώσεις στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή