Ρυμουλκά έδεσαν με ασφάλεια το πλοίο «Παναγιά Αγιάσου» που παρασύρθηκε από τους ανέμους

Ρυμουλκά έδεσαν με ασφάλεια το πλοίο «Παναγιά Αγιάσου» που παρασύρθηκε από τους ανέμους

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Από τα ρυμουλκά «Παντοκράτωρ» και «Αγωνιστής» δέθηκε με ασφάλεια το παροπλισμένο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Παναγιά Αγιάσου» που παρασύρθηκε το πρωί από τους ισχυρούς ανέμους στην είσοδο του λιμανιού του Πειραιά.

 
Στο πλοίο έχουν καταφέρει να επιβιβαστούν κάποια άτομα από τα ρυμουλκά, ενώ γίνονται προσπάθειες να δοθεί ρεύμα στο πλοίο προκειμένου να μπορέσει να σηκωθεί η άγκυρα του που εμποδίζει αυτή τη στιγμή τη ρυμούλκηση.
 
Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, το πλοίο αναμένεται να οδηγηθεί σε ασφαλές σημείο του λιμανιού και καθ' υπόδειξη των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Ναυτιλίας. Στο σημείο του συμβάντος μετέβη το πρωί με ρυμουλκό και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής Σταμάτιος Ράπτης.  
 
Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες
 
Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν κατά τόπους τα 8 ως 9 μποφόρ καθώς είναι σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου στα περισσότερα λιμάνια της της χώρας.
 
Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα εκτελούνται τα δρομολόγια από Πειραιά για Αργοσαρωνικό μόνο με πλοία κλειστού τύπου και Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας.
 
Επίσης, από τον Πειραιά δεν πραγματοποιήθηκε το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star 2 (07:25) για Πάρο-Νάξο-Ίο-Θήρα και του Blue Star Paros (07:30) για Σύρο-Τήνο-Μύκονο.
 
Σε ισχύ έχει τεθεί απαγόρευση απόπλου και από το λιμάνι της Ραφήνας και του Λαυρίου.
 
Απαγορευτικό για τα πλοία ανοιχτού τύπου, από το λιμάνι της Κέρκυρας προς Ηγουμενίτσα, Λευκίμμη και Παξούς, εξέδωσε και το Λιμεναρχείο Κέρκυρας, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στις θαλάσσιες περιοχές και ξεπερνούν κατά τόπους τα 7 με 8 μποφόρ ενώ διακόπηκαν και τα δρομολόγια Ζακύνθου-Κυλλήνης και Κεφαλονιάς-Κυλλήνης
 
Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, προκειμένου να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις δρομολόγιων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή