Εισβολή «Ρουβίκωνα» στο υπουργείο Οικονομικών

Εισβολή «Ρουβίκωνα» στο υπουργείο Οικονομικών

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εισβολή στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι μέλη του «Ρουβίκωνα» και της «αναρχικής συλλογικότητας Νέας Φιλαδέλφειας». Περίπου τριάντα άτομα εισέβαλαν στο υπουργείο και κατάφεραν να φτάσουν στον έκτο όροφο, όπου βρίσκεται το γραφείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Εκεί, αστυνομικοί της προσωπικής ασφάλειας του υπουργού κλείδωσαν την πόρτα του γραφείου και απέτρεψαν την είσοδο στους αναρχικούς, που πέταξαν τρικάκια με το σύνθημα «Από την πρώτη κατοικία έως την απεργία δεν έχει τέλος του ΣΥΡΙΖΑ η αλητεία» και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Σε κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρεται ότι «η εισβολή έγινε στο πλαίσιο διαμαρτυρίας ενάντια στο πολυνομοσχέδιο και στα δυσβάσταχτα μέτρα εναντίον των κατώτερων στρωμάτων». Οι συντάκτες του κειμένου χαρακτηρίζουν το γραφείο του κ. Τσακαλώτου «άντρο του πλουτοκράτη υπουργού» και «τόπο όπου σφαγιάζονται εισοδήματα, συντάξεις και ζωές ανθρώπων», εξαπολύουν σφοδρά «πυρά» κατά της διάταξης του πολυνομοσχεδίου για τις απεργίες, ενώ βάζουν στο στόχαστρό τους τους συμβολαιογράφους, με αφορμή τους πλειστηριασμούς. «Οι υπάλληλοι των δανειστών που υποδύονται άριστα τον ρόλο της ελληνικής κυβέρνησης, αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα να απαγορεύσουν διά νόμου τις απεργίες και να πλειστηριάσουν χιλιάδες πρώτες κατοικίες με ηλεκτρονικά μέσα», σημειώνουν, ενώ διατυπώνουν ευθεία απειλή προς όσους μπουν στη λίστα με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. «Κάθε συμβολαιογράφος που εντάσσεται στη λίστα με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, αυτομάτως εντάσσεται και στη δική μας λίστα. Οπου και αν βρίσκεται, όποιος και αν είναι. Θα τον ξετρυπώσουμε και θα ’ναι ντάλα μεσημέρι», αναφέρουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή