Μπλόκο Μχιταριάν στη μεταγραφή Σάντσες

Μπλόκο Μχιταριάν στη μεταγραφή Σάντσες

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να συμφωνήσει με τον Αλέξις Σάντσες για τη μετακίνηση του διεθνούς Χιλιανού επιθετικού από την Αρσεναλ στο «Ολντ Τράφορντ», αλλά η κωλυσιεργία του Χένριχ Μχιταριάν, που φαίνεται να αρνείται να δοθεί ως αντάλλαγμα στους «Κανονιέρηδες», καθυστερεί την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Χθεσινά ρεπορτάζ στη Βρετανία ανέφεραν ότι οι «Κόκκινοι Διάβολοι» ήρθαν σε συμφωνία με τον Σάντσες για συμβόλαιο 4,5 ετών έναντι 14 εκατ. λιρών (15,8 εκατ. ευρώ) συνολικά, ενώ η Αρσεναλ έχει λαμβάνειν 34 εκατ. ευρώ και τον Μχιταριάν – εφόσον ο Αρμένιος διεθνής συμφωνήσει.

Η δε Μάντσεστερ Σίτι, που μέχρι πριν από μία εβδομάδα ήταν το μεγάλο φαβορί για την απόκτηση του Χιλιανού, δεν ήταν διατεθειμένη να δώσει τόσα χρήματα για την απόκτηση ενός παίκτη το συμβόλαιο του οποίου έληγε τον Ιούνιο.

Για τον τεχνικό της Γιουνάιτεντ Ζοζέ Μουρίνιο η συμφωνία με τον Σάντσες αποτελεί προσωπική νίκη, καθώς επικράτησε η άποψή του για την ανάγκη περισσότερων μεταγραφών ώστε να μην ξεφύγει η Σίτι, την ώρα που η πλευρά της διοίκησης (και ειδικά ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος Εντ Γούντγουορντ) τόνιζε πόσα χρήματα διέθεσε το καλοκαίρι για την ενίσχυση του ρόστερ της ομάδας. Επιπλέον, ο Πορτογάλος τεχνικός «ξεφορτώνεται» και τον Μχιταριάν με τον οποίο έχει τσακωθεί από το φθινόπωρο.

«Οχι» Ραϊόλα

Ωστόσο, ο ατζέντης του Μχιταριάν, Μίνο Ραϊόλα, φέρεται να έχει… στυλώσει τα πόδια και να αρνείται τη μετακίνηση του παίκτη της Γιουνάιτεντ στο βόρειο Λονδίνο με τα χρήματα που του προσφέρουν οι «Γκούνερς», απαιτώντας να γίνει ο πελάτης του ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του λονδρέζικου συλλόγου.

Η Αρσεναλ πάντως δεν φαίνεται να αγωνιά για την ολοκλήρωση της μεταγραφής, έχοντας ήδη συμφωνήσει για τον αντικαταστάτη του Χιλιανού στην επίθεσή της. Ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ είναι ο εκλεκτός του Αρσέν Βενγκέρ και η (προφορική) συμφωνία με τον στράικερ της Μπορούσια Ντόρτμουντ ήρθε χωρίς προβλήματα. Υπενθυμίζεται ότι Ομπαμεγιάνγκ και Μχιταριάν είχαν αγαστή συνεργασία στην ομάδα της Βεστφαλίας. Απομένει τώρα να συμφωνήσει η Αρσεναλ και με την Ντόρτμουντ, που φέρεται να έχει ζητήσει ως αντάλλαγμα τον Ολιβιέ Ζιρού. Συνεπώς, με δεδομένη και την παραχώρηση του Θίο Γουόλκοτ στην Εβερτον, η επιθετική γραμμή της Αρσεναλ πρόκειται να αλλάξει εξ ολοκλήρου, και μάλιστα στα μισά της σεζόν. Παράλληλα, σε προχωρημένες συζητήσεις βρίσκεται η Στόουκ Σίτι για την απόκτηση μέσω δανεισμού του Κώστα Σταφυλίδη από τη γερμανική Αουγκσμπουργκ, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο. Ο Ελληνας διεθνής αριστερός μπακ αγωνίστηκε φέτος μόλις δύο φορές ως αλλαγή στην Μπουντεσλίγκα και αναμένεται να επιστρέψει στην Αγγλία, όπου στο παρελθόν αγωνίστηκε με τη φανέλα της Φούλαμ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή