Νέες προκλήσεις Κιλιντσάρογλου για την Ψέριμο

Νέες προκλήσεις Κιλιντσάρογλου για την Ψέριμο

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, έκανε νέα προκλητική αναφορά στην Ψέριμο, θέτοντας ευθέως θέμα στην κυβέρνηση, ζητώντας επίσημη απάντηση για το εάν το νησί είναι τουρκικό ή ελληνικό.

Μιλώντας σε συνέδριο του κόμματός του, ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανού Λαϊκού Κόμματος, ο οποίος κατά το παρελθόν έκανε λόγο για 18 νησιά και νησίδες του Αιγαίου, που «επέτρεψε ο Ερντογάν να καταληφθούν από την Ελλάδα», επιτέθηκε εκ νέου στην τουρκική κυβέρνηση αυτή τη φορά, θέτοντας θέμα Ψερίμου.

Σύμφωνα με το tourkikanea.gr. εξαπέλυσε βολές στον πρόεδρο Ερντογάν και στην κυβέρνηση Γιλντιρίμ, γιατί δεν παίρνει απάντηση στα ερωτήματα που τους έχει θέσει εδώ και καιρό για την κυριότητα νησιών, νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο Πέλαγος, που ο αριθμός τους ενίοτε αυξομειώνεται από 18 έως 152, και όπως υποστηρίζει δεν αναφέρονται σε καμία συνθήκη μετά το 1913.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή