Ο ΔΗΚΤΗΣ (18/01/18)

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αισιόδοξος για το 2018 ο επικεφαλής της Πειραιώς

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, για το 2018. Μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, υπογράμμισε ότι η ολοκλήρωση του προγράμματος χρηματοδότησης τον προσεχή Αύγουστο, η σταδιακή άρση των capital controls και η περαιτέρω πρόσβαση στις διεθνείς αγορές θα είναι οι βασικοί μακροοικονομικοί οδηγοί του ομίλου για το 2018. Σε ό,τι αφορά τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) ο κ. Μεγάλου ανέφερε ότι ο όμιλος ξεπέρασε τον στόχο, με τα κόκκινα δάνεια να συρρικνώνονται στο τέλος του 2017 κάτω των 20 δισ. ευρώ έναντι στόχου 20,1 δισ. ευρώ. Ο διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς εκτίμησε πως το 2018 ο ρυθμός πιστωτικής επέκτασης για την τράπεζα θα φτάσει το 1%, υπογραμμίζοντας ότι η φετινή χρονιά θα είναι η πρώτη με πιστωτική επέκταση, από το ξέσπασμα της κρίσης. Τέλος, όσον αφορά τη ρευστότητα, ανέφερε ότι η Πειραιώς έχει πετύχει σημαντική μείωση της χρηματοδότησης από το ευρωσύστημα.

Με κλήρωση η ανάθεση περιοχών στους εκτιμητές

Αύριο πραγματοποιείται η κλήρωση στο υπουργείο Οικονομικών για την ανάθεση των περιοχών στους εκτιμητές ακινήτων που έχουν αναλάβει το έργο της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών.

Κάποιοι εκτιμητές από την Αττική ενδεχομένως να αναλάβουν να εισηγηθούν τις νέες τιμές ζώνης στον Εβρο και το αντίθετο. Οπως γίνεται αντιληπτό, ο καθορισμός των νέων τιμών που πρέπει να εξισωθούν με τις εμπορικές διέπεται από τεράστια προχειρότητα. Προχειρότητα την οποία παραδέχονται και οι ίδιοι οι εκτιμητές που συμμετέχουν στη διαδικασία.

Θύμα τρομοκρατικής επίθεσης η κ. Εμφιετζόγλου

Θύμα τρομοκρατικής, κατά τα φαινόμενα, επίθεσης έπεσε τα ξημερώματα της Τετάρτης η διευθύνουσα σύμβουλος της «Μηχανικής», Μελίνα Εμφιετζόγλου, καθώς άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στο όχημά της, έξω από την κατοικία της, στην περιοχή της Κηφισιάς. Ευτυχώς, από την έκρηξη, πέραν του αυτοκινήτου που καταστράφηκε ολοσχερώς, δεν υπήρξαν θύματα ή άλλες υλικές ζημιές, παρότι βρισκόταν σε δημόσιο δρόμο. Το αξιοσημείωτο είναι ότι της επίθεσης αυτής δεν είχαν προηγηθεί απειλές κάποιας μορφής.

Διάθεση μετοχών από ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι από τους πλέον αναπτυσσόμενους κλάδους διεθνώς, γεγονός που ερμηνεύει και την τελευταία κίνηση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, να ξεκινήσει τη διάθεση μέχρι 12 εκατ. κοινών ονομαστικών μετοχών σε επιλεγμένους επενδυτές, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με ιδιωτική τοποθέτηση και με τη μέθοδο της ταχείας διαδικασίας βιβλίου προσφορών. Στόχος είναι να αυξηθεί η ελεύθερη διασπορά (free float) και να βελτιωθεί η εμπορευσιμότητα της μετοχής της εισηγμένης, δεδομένου ότι πρόκειται και για εταιρεία του δείκτη FTSE-25.

Πρόταση εξαγοράς «Ντυνάν» από το Ιατρικό Αθηνών

Την υποβολή προς την Τράπεζα Πειραιώς πρότασης ενδιαφέροντος για την εξαγορά του «Ερρίκος Ντυνάν» επιβεβαίωσε, με ανακοίνωσή του προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το Ιατρικό Αθηνών. Στην ανακοίνωση, η διοίκηση του Ιατρικού εξηγεί ότι η κίνηση αυτή ερμηνεύεται από τις εξελίξεις στον κλάδο, που επιβάλλουν τη συγκέντρωση των δυνάμεων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις που θα έχει στην κερδοφορία των ομίλων η αναμενόμενη μείωση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ την περίοδο 2019-2021, που μαθηματικά θα οδηγήσει τον κλάδο σε ακόμη μεγαλύτερα rebates και clawbacks. Από την πλευρά της Τράπεζας Πειραώς, πηγές από τη διοίκηση επιβεβαιώνουν ότι πράγματι υπήρξε στα μέσα Δεκεμβρίου εκδήλωση ενδιαφέροντος από τον όμιλο του Ιατρικού. Ωστόσο, υποβαθμίζουν τη σημασία της, λέγοντας ότι «τέτοιου είδους ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί και από άλλους και ότι η τράπεζα θα προχωρήσει στην πώληση του “Ντυνάν” βάσει διαγωνιστικής διαδικασίας την κατάλληλη στιγμή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή