Το υπ. Παιδείας «έκοψε» πρόγραμμα της ΕΟΕ

Το υπ. Παιδείας «έκοψε» πρόγραμμα της ΕΟΕ

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να μυηθούν στον αθλητισμό στο ιστορικότερο, εν ενεργεία, στάδιο του κόσμου, το Παναθηναϊκό Στάδιο, με «εκπαιδευτές» ολυμπιονίκες και κορυφαίους αθλητές είχαν την ευκαιρία μέχρι και την περυσινή χρονιά χιλιάδες Ελληνες μαθητές χάρη στο πρόγραμμα «Αγαπώ τον Αθλητισμό – Kids Athletics». Τη φετινή, όμως, σχολική χρονιά το πρόγραμμα δεν άρχισε ποτέ διότι το υπουργείο Παιδείας δεν έστειλε στα δημοτικά σχολεία της χώρας την απαραίτητη εγκύκλιο και δεν έδωσε απόσπαση στους έξι γυμναστές, οι οποίοι τα τελευταία έξι χρόνια στηρίζουν μαζί με πρωταθλητές το πρόγραμμα. Παρά τις προσπάθειες των ανθρώπων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής να επικοινωνήσουν με τον υπουργό Παιδείας αυτό δεν κατέστη δυνατό και, όπως μας είπαν, ο κ. Γαβρόγλου τους αγνόησε.

Από την έναρξη του προγράμματος (2010) μέχρι να… ανάψει το κόκκινο φως το υπουργείο Παιδείας, το Παναθηναϊκό Στάδιο έχουν επισκεφθεί 184.500 μαθητές και μαθήτριες από 2.203 δημοτικά σχολεία της Ελλάδας. Μόνο το σχολικό έτος 2016-2017 από το ιστορικό στάδιο πέρασαν 34.500 παιδιά. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο δεν στοίχιζε ούτε ένα ευρώ στον Ελληνα φορολογούμενο. Στους μαθητές, εκτός από την ξενάγηση και τη μύηση στον αθλητισμό, ύστερα από συμφωνία της ΕΟΕ με τα Ιδρύματα Σταύρος Νιάρχος και «Παύλος και Αλεξάνδρα Κανελλοπούλου», προσφερόταν και ένα μικρό γεύμα.

«Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που φέρνει τους μαθητές κοντά στον αθλητισμό στο σημαντικότερο παγκοσμίως μνημείο του Ολυμπισμού, ένα μνημείο του πολιτισμού μας. Ενα πρόγραμμα, στο πλαίσιο του οποίου μαθαίνουν την ιστορία του Παναθηναϊκού Σταδίου, με τη σύγχρονη μέθοδο της αυτόματης ακουστικής ξενάγησης, εμπνέονται από τον χώρο και μυούνται στα αγωνίσματα του στίβου, στο βόλεϊ και στο μπάσκετ από διακεκριμένους αθλητές και ολυμπιονίκες», δήλωσε στην «Κ» η παλαιά πρωταθλήτρια του τένις και υπεύθυνη του προγράμματος, Ντενίζ Παναγοπούλου.

Το πρόγραμμα είχε αγκαλιάσει η εκπαιδευτική κοινότητα της Ελλάδας και καθημερινά οι άνθρωποι που εργάζονται στο Στάδιο δέχονται δεκάδες τηλέφωνα από διευθυντές σχολείων, οι οποίοι ρωτάνε πότε θα ξαναρχίσει. Το εντυπωσιακό είναι ότι τα προγράμματα όπου είναι υπεύθυνο το υπουργείο Παιδείας, στα γυμναστήρια της Καισαριανής και του Φωκιανού, πραγματοποιούνται κανονικά και δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι κάποιοι άνθρωποι από το υπουργείο βλέπουν την ΕΟΕ… σαν αντίπαλο με μόνους χαμένους τους μαθητές των δημοτικών σχολείων.

Οι αθλητές οι οποίοι, μέχρι πρόσφατα, αναλάμβαναν την εκπαίδευση των παιδιών είναι οι Θωμάς Μπίμης (καταδύσεις), Βίκτωρ Μήτρου, Γιώργος Τζελίλης (άρση βαρών), Βαγγέλης Μιτάκης, Αγγελος Λεμάνης, Κων/νος Τσιγκαράς (ιστιοπλοΐα), Σοφία Κλιγκοπούλου (μπάσκετ), Ελένη Πλατάνα (πυγμαχία), Αναστασία Καλογερά (άρση βαρών), Σοφία Σημαντήρη, Bαγγέλης Νάστας (βόλεϊ) και Αννα Χαραλαμπίδου (υδατοσφαίριση).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή