Ερώτηση βουλευτών της ΝΔ για τα «τρία χρόνια κυβερνητικών παρεμβάσεων και επιθέσεων στη Δικαιοσύνη»

Ερώτηση βουλευτών της ΝΔ για τα «τρία χρόνια κυβερνητικών παρεμβάσεων και επιθέσεων στη Δικαιοσύνη»

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Κώστας Καραγκούνης, απευθύνουν ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή υπό τον τίτλο: «Τρία χρόνια κυβερνητικών παρεμβάσεων και επιθέσεων στη Δικαιοσύνη».

«Εδώ και τρία χρόνια η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιχειρεί συστηματικά και οργανωμένα να καταστήσει τη Δικαιοσύνη ελεγχόμενο εργαλείο των πολιτικών της επιδιώξεων. Κατ’ επανάληψη οι Ενώσεις Δικαστών και Εισαγγελέων έχουν καταγγείλει σωρεία παρεμβάσεων και επιθέσεων κυβερνητικών στελεχών», αναφέρει η ΝΔ και συνεχίζει:

«Κινούμενοι στη λογική του αξιώματος «πήραμε την Κυβέρνηση, αλλά όχι την εξουσία», η Κυβέρνηση υπονομεύει συστηματικά το θεσμικό κύρος της Δικαιοσύνης, παραβιάζοντας κατάφωρα την αρχή της διάκρισης των εξουσιών που αποτελεί βασικό πυλώνα του κράτους Δικαίου».

«Η Νέα Δημοκρατία θα επιμείνει στην ανάδειξη αυτού του μείζονος σημασίας ζητήματος το οποίο έχει να κάνει με την θωράκιση των Θεσμών και την ποιότητα της Δημοκρατίας μας. Για αυτό, ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης, κ. Κώστας Καραγκούνης καταθέτουν ερώτηση στη Βουλή προς τον κ. Κοντονή στην οποία παραθέτουν όλες τις κυβερνητικές παρεμβάσεις τα τελευταία 3 χρόνια και  ζητούν από τον Υπουργό εξηγήσεις», προσθέτει και στη συνέχεια παραθέτει με χρονολογική σειρά όλα τα επιμέρους αυτοτελή επεισόδια στην υλοποίηση του σχεδίου ποδηγέτησης της Δικαιοσύνης κατά τα ανωτέρω.

Κατεβάστε παρακάτω ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή