Drone διέσωσε δύο εφήβους από πνιγμό

Drone διέσωσε δύο εφήβους από πνιγμό

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Drone χρησιμοποίησε ναυαγοσωστική ομάδα για να διασώσει δύο εφήβους από πνιγμό στη βόρεια ακτή της Νέας Νότιας Ουαλίας την περασμένη Πέμπτη.

Την ώρα που δόθηκε το σήμα κινδύνου, οι ναυαγοσώστες εξερευνούσαν τις δυνατότητες της νέας αυτής τεχνολογίας και αμέσως έστειλαν το drone προς αναζήτηση των δύο κολυμβητών. Οι νεαροί βρέθηκαν να παλεύουν με τα κύματα κοντά στο Lennox Head, στη βόρεια πλευρά της πολιτείας. Τα στιγμιότυπα του βίντεο δείχνουν να απελευθερώνεται από το drone στη θάλασσα ένα φουσκωτό σωσίβιο, στο οποίο οι νέοι κατάφεραν να φτάσουν με δυσκολία λόγω των ισχυρών θαλάσσιων κυμάτων.

Ο Ben Franklin, γραμματέας στο Κοινοβούλιο της Βόρειας Νέας Νότιας Ουαλίας, δήλωσε πως η όλη διαδικασία διήρκησε μόλις 70 δευτερόλεπτα, σε σύγκριση με τον αγώνα των 6 λεπτών που κάνει ένας ναυαγοσώστης για το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός στη Νέα Νότια Ουαλία, John Barilaro, είπε πως ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε τέτοιου είδους τεχνολογία για τη διάσωση ανθρώπων στη θάλασσα.

Η Κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας επένδυσε το προηγούμενο έτος το ποσό των 340.000 δολαρίων για να ενισχύσει τις ομάδες διάσωσης με drones και ιδιαίτερα για την πρόληψη επιθέσεων από καρχαρίες στις βόρειες παραλίες της πολιτείας. Μερικά από αυτά τα drones έχουν ενσωματωμένο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης για την ανίχνευση καρχαριών.

Τα drones κάνουν επίσης περιπολίες για τυχόν εμφανίσεις καρχαριών στη  δυτική ακτή της Αυστραλίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν ο εντοπισμός ενός καρχαρία τριών μέτρων στην παραλία του Perth να κολυμπάει κοντά σε έναν σέρφερ και μια ομάδα παιδιών, τον περασμένο Δεκέμβριο. Το μέρος αμέσως εκκενώθηκε από τη ναυαγοσωστική ομάδα.  

Ο Kevin Weldon, ιδρυτής της εταιρείας που κατασκευάζει τα drones Little Ripper, που χρησιμοποιήθηκαν στη διάσωση στην Αυστραλία, εμπνεύστηκε όταν είδε ένα μη επανδρωμένο ελικόπτερο να ψάχνει για επιζώντες στη Νέα Ορλεάνη ανάμεσα στα συντρίμμια από τον τυφώνα Κατρίνα το 2005.

Πηγή: Quartz, Επιμέλεια: Κατερίνα Σωτηροπούλου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή