ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ΜΑΓΑΖΙΑ, Foodie Guide, Γαστρονόμος αφιέρωμα

Κόκκοι φρεσκοψημένοι εγχωρίως, από τις καλύτερες φάρμες, και προσωπικό που παίζει στα δάχτυλα τις πληροφορίες για τις ποικιλίες αλλά και τις διαφορετικές μεθόδους παρασκευής. Εμπιστευθείτε τους, για κατανάλωση εντός ή για παρασκευή στο σπίτι.

Taf / Το γνωστότερο brand coffee roasters, η Τaf, άνοιξε το πρώτο speciality coffee shop στην Αθήνα το 2009. Καβουρδίζουν στο boutique roastery στον Άγιο Στέφανο πρώτη ύλη από διακεκριμένες φάρμες, τις οποίες επισκέπτονται κάθε χρόνο και αγοράζουν απευθείας από παραγωγούς. Αξίζει να αναζητήσετε την αφρόκρεμα των καφέδων, τους σούπερ premium της σειράς Taloumis Family Limited Reserve.
Roastery: Τ/210-62.18.172, Coffee Shop: Εμμανουήλ Μπενάκη 7, Εξάρχεια, Τ/210-38.00.014.


Redd / O Ανδρέας Καροτσιέρης και η σύζυγός του Εβίτα δίνουν έμφαση στο καβούρδισμα. Το πολύ 10 ημερών καβουρδισμένοι καφέδες από όλο τον κόσμο, blends και μονοποικιλιακοί. Τα πράσινα σπυριά καταφτάνουν από μικρές παραγωγές, τις οποίες επιλέγουν σύμφωνα με τις καλύτερες σοδειές των συνεργαζόμενων προμηθευτών κάθε χρονιά.
Coffee Shop: Σολωμού 9, Ν. Ψυχικό, Τ/210-69.28.050.


Kudu / H νεοσύστατη εταιρεία Kudu δίνει έμφαση στο terroir και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που προσδίδει στον καφέ. Στην γκάμα τους θα βρείτε μεταξύ άλλων και τον εκλεκτό Panama Los Lajones Bambu Geisha, που παράγεται με υψηλά πρότυπα στον Παναμά.
Coffee Shop: 25ης Μαρτίου 22, Ν. Ψυχικό, Τ/217-72.23.040, Βουτάδων 28, Γκάζι, Τ/210-34.22.850.


The Underdog / Μυημένοι για τα καλά στον speciality, έχουν λάβει ουκ ολίγες διακρίσεις και κάνουν πρωταθλητισμό εντός και εκτός Ελλάδας. Προμηθεύονται καφέ από Αιθιοπία, Κένυα, Παναμά, Κολομβία. Διαθέτουν υπερσύγχρονα καβουρδιστήρια και ο καφές που σερβίρουν αλλάζει σχεδόν κάθε μέρα. Αν θέλετε να δοκιμάσετε έναν πολύ ιδιαίτερο καφέ φίλτρου από την Κένυα ή μια μικρής παραγωγής Geisha από τον Παναμά, μην καθυστερήσετε την επίσκεψη - οι ποσότητες είναι περιορισμένες.
Coffee Shop: Ηρακλειδών 8, Θησείο, Τ/213-03.65.393.


Wise Cup / Προμηθεύονται καφέδες από Γουατεμάλα, Αιθιοπία, Βραζιλία, Κολομβία, Μπουρούντι και αλλού, τους οποίους καβουρδίζουν και συσκευάζουν χωρίς να αναμειγνύουν τις προελεύσεις (single origin). Στα καταστήματα Warehouse, που ανήκουν στην ίδια ομάδα, οι πελάτες μπορούν να βρουν το γευστικό προφίλ που τους ταιριάζει.
Coffee Shop: Warehouse, Βαλτετσίου 21, Εξάρχεια, Τ/215-54.08.002, Warehouse CO2, Υπερείδου 1, Πλάκα, Τ/210-32.47.048.


Samba / Παλιές καραβάνες, από το 1979. Η σειρά Specialty Grade Coffees περιλαμβάνει ιδιαίτερους καφέδες, ενώ πειραματίζονται πετυχημένα και σε χαρμάνια, κάποιες φορές από τον ίδιο παραγωγό και την ίδια φάρμα, αναμειγνύοντας π.χ. διαφορετικά είδη επεξεργασίας, όπως συμβαίνει με τον γλυκόπιοτο El Salvador Sweet Jar.
Roastery: Τ/210-57.45.786.


Microroasteries:

Mind the Cup 
Αιμίλιου Βεάκη 29, Περιστέρι, Τ/210-57.76.010


Peek a Bloom
Λέκκα 14, Σύνταγμα, Τ/210-32.19.000 των ίδιων ιδιοκτητών.


Crop
Αρετούσας 4, Ηράκλειο Κρήτης, T/2810-221.058.


Mr Bean
Εμμανουήλ Μπενάκη 20, Εξάρχεια, Τ/210-38.10.899


Handpickers / Καθημερινά διαχειρίζονται περίπου 10 διαφορετικούς καφέδες που αλλάζουν αναλόγως με τις διαθέσιμες, εποχικές σοδειές. Αυτή τη περίοδο χρησιμοποιούν κυρίως από Αιθιοπία, κεντρική Αφρική και κεντρική Αμερική. Διατηρούν απευθείας συνεργασία με τον καλλιεργητή Adam Overton, από τη νότια Αιθιοπία, όπου σε μεγάλα υψόμετρα στο Gesha Village καλλιεργούνται τρεις ποικιλίες καφέ εξαιρετικής πολυπλοκότητας, από παλιούς ιθαγενείς σπόρους της περιοχής. 
Αναξαγόρα 45, Ταύρος, Τ/210-48.17.530.


Exo’s
Κατεχάκη 44-46, Ελληνορώσων, Τ/210-67.45.533.

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ