Ιερώνυμος: «Δεν χρειάζονται συλλαλητήρια, αλλά εθνική συναίνεση»

Ιερώνυμος: «Δεν χρειάζονται συλλαλητήρια, αλλά εθνική συναίνεση»

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αυτή την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία», υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκος κ. Ιερώνυμος, κατά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στην Αρχιεπισκοπή το βράδυ της Πέμπτης, με αντικείμενο το Σκοπιανό.

Ο κ. Ιερώνυμος διατύπωσε επίσης τις θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και δεν παρέλειψε να επισημάνει την εμπιστοσύνη του προς τους, εκ του Συντάγματος, καθ' ύλην αρμόδιους να χειριστούν τα εθνικά μας ζητήματα με αίσθημα ευθύνης.

Ο πρωθυπουργός μετέβη στην Αρχιεπισκοπή αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά και μάλιστα πριν ενημερώσει τα υπόλοιπα κόμματα για την πορεία των διαπραγματεύσεων, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, που έκανε λόγο για «πρωτοφανή ανευθυνότητα». 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, ο κ. Τσίπρας, που επανέλαβε τον σεβασμό του στις τοποθετήσεις και τις ανησυχίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ζήτησε από τον προκαθήμενο της ελλαδικής εκκλησίας να συμβάλει ώστε να διασφαλιστεί κλίμα εθνικής ομοψυχίας και υπευθυνότητας, χωρίς κραυγές και άγονες αντιπαραθέσεις.

Κατά τη συνάντηση τους, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 9 το βράδυ, ο κ. Τσίπρας, πάντα σύμφωνα με την Αρχιεπισκοη, άκουσε με μεγάλη προσοχή τις απόψεις του Αρχιεπισκόπου, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκκλησιαστική πτυχή του όλου ζητήματος, που αφορά στην ονομασία της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τον σεβασμό του στις τοποθετήσεις και τις ανησυχίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι θα τον κρατάει ενήμερο για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Επιπλέον, του ζήτησε να συμβάλει, όπως τονίζεται, ώστε να διασφαλιστεί κλίμα εθνικής ομοψυχίας και υπευθυνότητας, χωρίς κραυγές και άγονες αντιπαραθέσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή