Με το νέο Nissan Qashqai στη Μάνη

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Με το νέο Nissan Qashqai το ταξίδι μας στη Μάνη ήταν μια πραγματική εμπειρία. Ξεκινήσαμε από την Αθήνα και κατευθυνθήκαμε προς τη Σπάρτη μέσω της εθνικής οδού Αθηνών-Τριπόλεως. Απολαύσαμε την κορυφαία άνεση και ποιότητα κύλισης που προσφέρει το Qashqai, τη σταθερότητα και τη στιβαρότητα που γεμίζει με ασφάλεια τον οδηγό του, αλλά και τις πλήρεις δυνατότητες συνδεσιμότητας που παρέχει το σύστημα πολυμέσων NissanConnect με το οποίο εφοδιάζεται.

 
Μετά τη Σπάρτη συνεχίσαμε τον δρόμο μας προς το Γύθειο και από εκεί κατευθυνθήκαμε προς την Αρεόπολη, τον τελικό μας προορισμό. Σε αυτή τη διαδρομή ο ροπάτος πετρελαιοκινητήρας 1.5 dCi 110 PS του Qashqai αποδείχθηκε η καλύτερη επιλογή, αφού ικανοποίησε όλες τις οδηγικές μας απαιτήσεις, κρατώντας χαμηλά την κατανάλωση του καυσίμου. Παράλληλα, η νέα ρύθμιση της ανάρτησης που διαθέτει το ολικά αναβαθμισμένο μοντέλο μάς πρόσφερε κορυφαία ασφάλεια στις στροφές και μικρότερες κλίσεις για ακόμα περισσότερη άνεση.

 
Φτάνοντας στην ιστορική Αρεόπολη, παρκάραμε το Qashqai χρησιμοποιώντας το προηγμένο σύστημα καμερών Nissan Intelligent Around-View Monitor, που έκανε το παρκάρισμα παιχνίδι! Ξεφορτώσαμε με ευκολία όλες τις αποσκευές μας από το πρακτικό και ευρύχωρο πορτμπαγκάζ των 430 lt και κατευθυνθήκαμε προς το ξενοδοχείο μας.

 
Το επόμενο πρωινό αναχωρήσαμε για το ακρωτήριο Ταίναρο. Ακολουθώντας τον δρόμο προς τον Γερολιμένα και στη συνέχεια προς τη Βάθεια, καταλήξαμε στο Μαρμάρι, για να πάρουμε το μονοπάτι που θα μας οδηγούσε στον Φάρο του 1882, το νοτιότερο σημείο της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Βαλκανικής. Για μία ακόμα φορά το Nissan Qashqai 1.5 dCi μάς ταξίδεψε με απόλυτη ασφάλεια και άνεση, χωρίς να «δυσανασχετεί» από τις κακοτεχνίες του επαρχιακού δρόμου και τις συνεχείς στροφές.
 
 
5 Στάσεις στη Μάνη
 
• Tο σπήλαιο Βλυχάδα Διρού είναι από τα ωραιότερα του κόσμου. Αποτελείται από χερσαίο και λιμναίο τμήμα και η ξενάγηση στα έγκατα της γης με τα απίθανα φυσικά γλυπτά θα αποτελέσει μία από τις ωραιότερες εμπειρίες της ζωής σας (τηλ. 27330-52222, diros-caves.gr, 08.30-16.30, τελευταία διαδρομή: 15.45).
• Ενενήντα οκτώ παραδοσιακοί οικισμοί υπάρχουν σε όλη τη χερσόνησο και σε αυτή τη διαδρομή θα περάσετε 40-50 από αυτούς. Κάντε βόλτα στην Αρεόπολη, που έχει αναπλαστεί, στον Γερολιμένα με τον γοητευτικό βράχο Κάβο Γκρόσο, στην Κοίτα με τους πολλούς πύργους και στη συγκλονιστική Βάθεια.  
• Στο Πόρτο Στέρνες, κάτω από τα Κοκκινόγεια, ήταν, σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες, μία από τις πύλες του Άδη. Παρατηρήστε στην παραλία το λαξευτό λούκι που υποτίθεται ότι ακολουθούσαν οι ψυχές στην πορεία προς τον Κάτω Κόσμο και τα θεμέλια κτισμάτων πιθανόν από τον ναό του Ταινάριου Ποσειδώνα – θεού του Κάτω Κόσμου για τους Λακεδαίμονες.  
• Στο εξαιρετικό εστιατόριο του ξενοδοχείου Κυρίμαι στον Γερολιμένα (τηλ. 27330-54288, www.kyrimai.gr) θα γευτείτε δημιουργικές συνταγές βασισμένες σε τοπικά υλικά από τη σεφ Σταυριανή Ζερβακάκου.
• Σταθείτε στην περιοχή Κατωπάγκι, γύρω από τον Γερολιμένα, για να αφουγκραστείτε τον τόπο – ειδικά λίγο πριν από τη δύση του ηλίου. Μοιάζει να συμπυκνώνει όλη τη μανιάτικη ταυτότητα.
 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή