Απεργία στη Φιλοσοφική Αθηνών

Απεργία στη Φιλοσοφική Αθηνών

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών θα πραγματοποιήσει τριήμερη προειδοποιητική απεργία, διαμαρτυρόμενη για τις μισθολογικές περικοπές των πανεπιστημιακών, και καλεί σε συνάντηση τους άλλους πανεπιστημιακούς προς χάραξη κοινής δράσης για την ανατροπή της «συγκεκριμένης μισθολογικής πολιτικής, που διαχρονικά υποβαθμίζει τους πανεπιστημιακούς και τα πανεπιστήμια» όπως ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου διδακτικού προσωπικού της Φιλοσοφικής, Δημήτρης Καραδήμας.

Η γενική συνέλευση των καθηγητών της Φιλοσοφικής Αθηνών αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη τριήμερης προειδοποιητικής απεργίας, στις 23, 24 και 25 Ιανουαρίου, ζητώντας από την κυβέρνηση «να προχωρήσει αμέσως στη ρύθμιση του θέματος που εκκρεμεί εδώ και τρία χρόνια: την εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας για επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα του 2012» και «να αρχίσει η συζήτηση για τη δημιουργία ενός νέου και πραγματικά ειδικού μισθολογίου για τους πανεπιστημιακούς, που θα ανταποκρίνεται στην προσφορά των πανεπιστημιακών δασκάλων στην κοινωνία, καθώς και στις απαιτήσεις του έργου τους».

Στην ίδια απόφαση, ο σύλλογος διδασκόντων της Φιλοσοφικής καλεί τους συλλόγους-μέλη ΔΕΠ του ΕΚΠΑ και την ΠΟΣΔΕΠ σε συνάντηση στις 25 Ιανουαρίου για να συζητηθεί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. «Τώρα έφτασε η ώρα εφαρμογής του νέου πανεπιστημιακού μισθολογίου και είναι επιτακτική ανάγκη να δηλώσουμε όσο πιο εμφατικά γίνεται ότι δεν το αποδεχόμαστε. Η εφαρμογή του νέου ειδικού μισθολογίου θα επιφέρει περαιτέρω σημαντικές μειώσεις οι οποίες θα φανούν τον επόμενο (ή τον μεθεπόμενο) μήνα.

Οι μειώσεις αυτές μάλιστα θα γίνουν αρχικά εις διπλούν, γιατί θα υπάρξουν και αναδρομικές κρατήσεις για τους μήνες του 2017», αναφέρει ο κ. Καραδήμας και συμπληρώνει: «Την απόφαση αυτή δεν πρέπει να νομιμοποιήσουμε και εμείς με τη σιωπή μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή