Ν.Δ.: Το Μαξίμου έχει αποφύγει να ενημερώσει

Ν.Δ.: Το Μαξίμου έχει αποφύγει να ενημερώσει

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είναι πολύ αργά για ενημέρωση», διαμηνύει η Πειραιώς ψέγοντας την κυβέρνηση ότι έχει δρομολογήσει εξελίξεις στο Σκοπιανό ερήμην της αντιπολίτευσης. Η Ν.Δ. επαναλαμβάνει τις κόκκινες γραμμές της, που αφορούν όχι μόνο το ονοματολογικό, αλλά και το εύρος τη χρήσης και μια συνολική συμφωνία-πακέτο. Και επιμένει στη βασική συνθήκη που είχε θέσει εξαρχής: την ύπαρξη ενιαίας κυβερνητικής γραμμής (και συναίνεσης του Π. Καμμένου) προκειμένου η αξιωματική αντιπολίτευση να μπει σε οποιαδήποτε συζήτηση για το Σκοπιανό. Την ίδια ώρα, η Πειραιώς εκπέμπει και επισήμως το σήμα συμμετοχής των βουλευτών Βόρειας Ελλάδας στο συλλαλητήριο της Κυριακής, δηλώνοντας ότι είναι ελεύθεροι να κάνουν ό,τι επιλέγουν.

«Είναι πολύ αργά για ενημέρωση», διαμήνυσε χθες η Ν.Δ. διά στόματος Μαρίας Σπυράκη, ερωτηθείσας για τη στάση που θα κρατήσει η Πειραιώς έναντι της πιθανότητας σύγκλησης του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής. Η εκπρόσωπος της Ν.Δ. δήλωσε ότι ο τομεάρχης Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκος θα προσέλθει σε μια τέτοια ενημέρωση, ωστόσο, υπογράμμισε, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της Πειραιώς, ο υπουργός Εξωτερικών πρέπει να αποσαφηνίσει «αν η θέση του δεσμεύει την κυβερνητική πλειοψηφία». Διαφορετικά, όπως είπε, δεν υπάρχει αντικείμενο συζήτησης. Επανέλαβε, πάντως, τις αιχμές ότι η κυβέρνηση χειρίζεται ένα εθνικό θέμα με όρους «εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης» και την έψεξε για ανεύθυνους χειρισμούς, καθώς εδώ και δύο μήνες δεν έχει γίνει καμία ενημέρωση της αντιπολίτευσης. «Εχουν δρομολογηθεί εξελίξεις ερήμην μας», σημείωσε η κ. Σπυράκη, επαναλαμβάνοντας τις αιχμές για την πολυγλωσσία εντός της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, το προαναγγελθέν ήδη από το βράδυ της Δευτέρας –όταν ο Κυρ. Μητσοτάκης συνάντησε τους βουλευτές της Βόρειας Ελλάδας στο γραφείο του στη Βουλή– «ελευθέρας» συμμετοχής τους στο συλλαλητήριο της Κυριακής δόθηκε χθες και επισήμως σε νέα συνάντηση που είχε το πρωί με Μακεδόνες βουλευτές ο πρόεδρος της Ν.Δ. «Οι πολίτες είναι φυσικά ελεύθεροι να εκφραστούν όπως επιλέγουν και οι βουλευτές μας είναι ελεύθεροι να κάνουν αυτό που επιλέγουν», είναι η επίσημη γραμμή της Ν.Δ. Από τη σύσκεψη του κ. Μητσοτάκη προκύπτει ότι πρόθεση των Βορειοελλαδιτών βουλευτών είναι να μετάσχουν στο συλλαλητήριο, όπως και θα κάνουν, αλλά τηρώντας διακριτική στάση. Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει διαμηνύσει ότι «εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με συλλαλητήρια», αντιλαμβάνεται, ωστόσο, τους προβληματισμούς που του έχουν μεταφέρει οι εν λόγω βουλευτές. Πρόθεση συμμετοχής φαίνεται ότι έχει και ο Απ. Τζιτζικώστας, όχι, όμως, και «γαλάζιοι» βουλευτές που δεν έχουν σχέση με τη Β. Ελλάδα.

Την ίδια ώρα η Ν.Δ. επιμένει στην κριτική της προς την κυβέρνηση, η οποία, προκειμένου να «εξυπηρετεί φιλικούς επιχειρηματίες», «διατηρεί προκλητικά αρύθμιστο τον διαδικτυακό τζόγο, δίνει νέες άδειες για καζίνο και τους επιτρέπει να δίνουν δάνεια έως και 50.000 ευρώ στους παίκτες για να συνεχίσουν να παίζουν», σημείωσε η κ. Σπυράκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή