Ο ΔΗΚΤΗΣ (19/01/18)

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση Τσακαλώτου – Στουρνάρα σε θετικό κλίμα

Πρωινή συνάντηση είχαν χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα (φωτ.). Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός ενημέρωσε τον κ. Στουρνάρα για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην πορείαςςς των διαπραγματεύσεων, ενόψει του Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου, ενώ από την πλευρά του ο κ. Στουρνάρας ενημέρωσε τον υπουργό για τις επαφές τις οποίες είχε στη Φρανκφούρτη και στο Λονδίνο, καθώς και για την πορεία των τραπεζικών εξελίξεων. Στην πραγματικότητα, η συνάντηση, για την οποία οι πηγές μεταδίδουν ότι έγινε σε καλό κλίμα, λειτούργησε εκτονωτικά, έπειτα από την πρόσφατη κλιμάκωση της επίθεσης της κυβέρνησης στον κ Στουρνάρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είπε ο καθένας τις απόψεις του, αλλά όχι σε συγκρουσιακό κλίμα. Αλλωστε, όπως είναι γνωστό, η γνωριμία των δύο ανδρών ανάγεται στα φοιτητικά τους χρόνια. Ανακωχή, λοιπόν. Να δούμε για πόσο.

Με προχειρότητα το σχέδιο για το ψηφιακό ραδιόφωνο

«Στο γόνατο» συντάχθηκαν και βγήκαν από την ΕΕΤΤ οι χάρτες συχνοτήτων για το ψηφιακό ραδιόφωνο. Κάτω από την πίεση της γ΄ αξιολόγησης, τόσο ο χάρτης συχνοτήτων όσο και η προκήρυξη του διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου στο έργο του παρόχου δικτύου ραδιοφωνικής ευρυεκπομπής είναι αντιγραφή από τα αντίστοιχα έγγραφα που αφορούν στην ψηφιακή τηλεοπτική ευρυεκπομπή. Αυτή δηλαδή που ο ΣΥΡΙΖΑ πολέμησε στους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής της. Το «κακό» είναι ότι όλα τα έγγραφα σήμερα βγαίνουν σε ΦΕΚ χωρίς την απαραίτητη διαβούλευση, ώστε ν’ αποφευχθούν πιθανά λάθη.

Πώληση δανείων από Πειραιώς στη Ρουμανία

Στην πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους 200 εκατ. ευρώ στη Ρουμανία προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς. Τα δάνεια πωλήθηκαν στο όμιλο Kruk. Οπως σημειώνεται από την τράπεζα, η πώληση αυτή σε συνδυασμό με προγενέστερες πωλήσεις παρόμοιων χαρτοφυλακίων ύψους 400 εκατ. ευρώ, είναι μέρος της συστηματικής προσπάθειας της τράπεζας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το πλάνο αναδιάρθρωσης, τους στόχους μείωσης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και της προσπάθειας απομόχλευσης του ισολογισμού της.

Πόλος έλξης το λιμάνι του Πειραιά

Αυξημένη σημασία στον Πειραιά ως ένα σημαντικό ναυτιλιακό κέντρο φαίνεται πως αποδίδουν πλέον όλο και περισσότεροι διεθνείς όμιλοι. Τελευταίο παράδειγμα, το διεθνές νομικό γραφείο των Ince & Co., που ανακοίνωσε χθες ότι ο πρόεδρος και μέλος του Παγκόσμιου Διοικητικού Συμβουλίου του ομίλου, κ. Πολ Χέρινγκ, θα μετεγκατασταθεί στην Ελλάδα, προκειμένου να αναλάβει τη διεύθυνση του ελληνικού γραφείου της εταιρείας. Μάλιστα, ο κ. Χέρινγκ θα διατηρήσει τον ρόλο του και ως προέδρου της εταιρείας, μοιράζοντας τον χρόνο του μεταξύ Λονδίνου και Πειραιά, «όπως άλλωστε κάνουν και πολλοί από τους Ελληνες πελάτες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Πρωτοβουλία στην Ηπειρο για τους υδρογονάνθρακες

Συστράτευση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ηπείρου στην προσπάθεια ενημέρωσης των κατοίκων της περιοχής για τις διαδικασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων ζήτησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης (φωτ.) κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο. Στη σύσκεψη με θέμα την αξιοποίηση υδρογονανθράκων στην Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχαν οι βουλευτές, Γεροβασίλη Ολγα, Καραγιάννης Ιωάννης, Κάτσης Μάριος, Μαντάς Χρήστος, Μπάρκας Κωνσταντίνος, Στέφος Ιωάννης, Τζούφη Μερόπη και ο γενικός γραμματέας Ενέργειας Μιχάλης Βερροιόπουλος. Η πρωτοβουλία του κ. Σταθάκη συνδέεται τόσο με τις αντιδράσεις που έχουν εκδηλωθεί στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων για τις σεισμικές έρευνες που πραγματοποιεί η ισπανική Repsol αλλά και την ανάγκη διαμόρφωσης ενός θετικού κλίματος ενόψει των νέων διαγωνισμών για την προσέλκυση επενδυτών στις περιοχές του Ιονίου και της Κρήτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή