H Γλυφάδα ο πρώτος Δήμος της Αττικής με αναγνωρισμένη ιαματική πηγή

H Γλυφάδα ο πρώτος Δήμος της Αττικής με αναγνωρισμένη ιαματική πηγή

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Δήμος Γλυφάδας γίνεται ο πρώτος Δήμος της Αττικής με αναγνωρισμένη θερμή, ιαματική πηγή, καταφέροντας να δώσει «σάρκα και οστά» σε ένα όνειρο δεκαετιών καθώς αναγνωρίστηκε με απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού και επισήμως ως ιαματική η «πηγή Αιξωνής».

Συγκεκριμένα με βάση την απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού (ΦΕΚ Β’ 4744/29.12.2017) και κατόπιν γνωμοδότησης της Επιτροπής Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων, τα νερά στο συγκεκριμένο σημείο, που βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό, έχουν ιαματικές ιδιότητες και συνίστανται ιδιαίτερα για ρευματικές παθήσεις, χρόνιους ρευματισμούς, ισχυαλγίες, οσφυαλγίες και παθήσεις νευρικού συστήματος.

«Η ύπαρξη "θερμών πηγών" στη Γλυφάδα είχε πάρει περίπου διαστάσεις θρύλου στην πόλη μας. Ήταν ένα θέμα συζήτησης για πολλές γενιές, χωρίς όμως ποτέ κανένας αρμόδιος να πράξει κάτι για να διερευνήσει το θέμα», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου και συμπλήρωσε: «Αυτή ακριβώς την απόφαση πήραμε λίγο αφότου αναλάβαμε καθήκοντα ως δημοτική αρχή: Εκπονήσαμε υδρογεωλογικές μελέτες στην περιοχή της Αιξωνής, κάναμε χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις του νερού, ζητήσαμε υγειονομική έκθεση από την Ιατρική του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και συνεχίσαμε με αντίστοιχες ενέργειες και πρωτοβουλίες. Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε! Η πηγή της Αιξωνής αναγνωρίστηκε ως ιαματική πηγή. Είναι μια εξέλιξη που δημιουργεί ξεχωριστή αναπτυξιακή προοπτική, πρωτόγνωρη για τα δεδομένα μιας πόλης. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Κωνσταντίνο Κουσκούκη, πρώην πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και επιστημονικό σύμβουλο της ΚΕΔΕ σε θέματα αξιοποίησης ιαματικών πηγών, για τη βοήθεια και τη συμβολή του και φυσικά το Υπουργείο Τουρισμού για τη συνεργασία».

Ο Δήμος Γλυφάδας όπως ενημέρωσε άμεσα θα ξεκινήσει την εκπόνηση αναπτυξιακού σχεδίου για τη μοναδική αυτή ανακάλυψη, αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή