ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σγουρός: Αντισυνταγματικές οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου για επιδόματα τρίτεκνων και πολύτεκνων

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Αντισυνταγματικές χαρακτηρίζει τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου για μειώσεις στα οικογενειακά επιδόματα των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών ο Γιάννης Σγουρός και σημειώνει ότι με τις νέες προβλέψεις παραβιάζεται η αρχή της ισότητας, αφού, σε αντίθεση με τις παραπάνω κατηγορίες, στους γονείς με ένα και δύο παιδιά οι παροχές αυξάνονται.

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, πρότεινε την άμεση διεξαγωγή συζήτησης, προτείνοντας, μεταξύ άλλων:  Την αποστολή επιστολής προς το αρμόδιο υπουργείο, με την οποία θα ζητείται η αποκατάσταση της αδικίας και η νομική υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, προς τις ενώσεις των πολυτέκνων, για την άσκηση ένδικων μέσων ακύρωσης των διατάξεων.

Σε δηλώσεις του, ο Γ. Σγουρός επεσήμανε ότι «τα μνημονιακά χρόνια της κρίσης, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι έχουν πέσει θύματα διαρκών περικοπών και καταργήσεων προστατευτικών νόμων και διατάξεων, με τελευταίο κρούσμα το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή, που φανερώνει πλήρη αδιαφορία απέναντι στον καθημερινό αγώνα όλων αυτών των οικογενειών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ