Dine Athens: Το μεγάλο γαστρονομικό γεγονός της Αθήνας από την Alpha Bank

Dine Athens: Το μεγάλο γαστρονομικό γεγονός της Αθήνας από την Alpha Bank

2' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η ανακάλυψη ενός καινούργιου πιάτου συνεισφέρει περισσότερα στην ανθρώπινη ευτυχία από την ανακάλυψη ενός καινούργιου αστεριού». Η φράση ανήκει στον διάσημο Γάλλο γαστρονόμο του 18ου αιώνα, Ζαν-Αντέλμ Μπριγιά-Σαβαρέν, τον συγγραφέα του οκτάτομου βιβλίου περί γαστρονομίας «Φυσιολογία της Γεύσης». Περιγράφει, δε, με τον πιο απλό τρόπο τον κομβικό ρόλο που καταλαμβάνει η απόλαυση του φαγητού στην ανθρώπινη καθημερινότητα.

Θα περίμενε κανείς ότι στην Ελλάδα των τελευταίων ετών η ρήση αυτή θα ήταν «κενή περιεχομένου», καθώς η τέχνη της κατανάλωσης εκλεκτής τροφής -όχι μόνο η επιλογή και η παρασκευή της τροφής, αλλά και το σερβίρισμά της- ανήκει στα λεγόμενα «ψιλά γράμματα» της καθημερινότητας. Στη χώρα, ωστόσο, που κουβαλά μια μακρά γαστρονομική ιστορία 4.000 ετών, η γαστρονομία δεν έχασε ποτέ τη δυναμική της. Ο Έλληνας παραμένει ένας γνήσιος καλοφαγάς, ο οποίος τιμά την ευζωία δια του φαγητού. Οι δε επαγγελματίες του χώρου, όχι μόνο δεν αλληθωρίζουν απλά προς τη γαλλική κουζίνα και τα ξένα πρότυπα, αλλά, έχοντας ξεπεράσει τα διατροφικά στερεότυπα, εξελίσσουν το φαγητό σε τέχνη.

Ένα παράθυρο στην τέχνη της υψηλής γαστρονομίας και του ευ ζην ανοίγει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά φέτος στην Ελλάδα η διοργάνωση Dine Athens, που πραγματοποιείται με την υπογραφή της Alpha Bank. Επί μία εβδομάδα και τέσσερις επιπλέον ημέρες η «crème de la crème» της ελληνικής εστίασης στρώνει το τραπέζι στον Έλληνα καλοφαγά, που θέλει να απολαύσει νέες γαστριμαργικές εκπλήξεις και προχωρημένες γευστικές εμπειρίες. Στη διάρκεια του 3ου Dine Athens, τα αστέρια της ελληνικής κουζίνας προσκαλούν το αθηναϊκό κοινό σε μια πραγματική γιορτή της γαστρονομίας, δίνοντάς του την ευκαιρία να δοκιμάσει επιλεγμένα πιάτα και μενού σε προνομιακές τιμές.

Dine Athens: Το μεγάλο γαστρονομικό γεγονός της Αθήνας από την Alpha Bank-1

Ονειρεμένα πιάτα

Το Dine Athens θα πραγματοποιηθεί φέτος το διάστημα από 1 έως 11 Φεβρουαρίου. Στη διάρκειά του το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μοναδικές δημιουργίες σε 100 επιλεγμένα εστιατόρια και σε ειδικές τιμές, παίρνοντας μία γεύση από το τι έχει να επιδείξει η νουβέλ βαγκ της υψηλής μαγειρικής.

Οι λάτρεις της καλής κουζίνας θα έχουν τη δυνατότητα να αποθεώσουν εκτός από τις γεύσεις και τις νέες τάσεις του art de la table, μέσα από ειδικά διαμορφωμένα μενού τριών πιάτων στις προκαθορισμένες τιμές των €15, €30 και €60. Επιπλέον, επιλεγμένα εστιατόρια θα προσφέρουν lunch menu δύο πιάτων, στις προκαθορισμένες τιμές των €15 και €30. Ειδικά, δε, για τους κατόχους καρτών Alpha Bank, θα παρέχεται επιπλέον έκπτωση 10% με τη χρήση της κάρτας τους.

Τα εστιατόρια που συμμετέχουν στο 3ο Dine Athens, καθώς και τα μενού που προτείνουν, παρουσιάζονται στο επίσημο site της διοργάνωσης, το www.dineathens.gr. Μέσω του site ο επισκέπτης μπορεί να κάνει εύκολα την κράτησή του online στο εστιατόριο της επιλογής του, την ημέρα και ώρα που επιθυμεί, ενώ κρατήσεις πραγματοποιούνται και μέσω του e-table.gr στο 211-311-5555.

Να σημειωθεί ότι η όλη προσπάθεια του Dine Athens έχει και κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς μέσω της διοργάνωσης θα ενισχυθεί η πρωτοβουλία «Μπορούμε».

Ευ ζην για όλους

Από τη διοργάνωση δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι μύστες της υψηλής γαστρονομίας, των οποίων το όνομα ήδη φιγουράρει με χρυσά γράμματα στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη. Ο βραβευμένος με τρία αστέρια Michelin Γερμανός chef, Thomas Bühner, με βαθμολογία 19/20 στον εξειδικευμένο στην υψηλή γαστρονομία γαλλικό οδηγό Gault&Millau, θα δώσει το παρών για δύο μόνο βραδιές στη Σπονδή, στις 10 και 11 Φεβρουαρίου. Το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ένα ειδικό μενού 6 πιάτων, γνωρίζοντας από κοντά τον chef και παίρνοντας μαζί τους το μενού της βραδιάς υπογεγραμμένο από τον ίδιο.

Τέλος, δύο μοναδικές βραδιές οινογευσίας (Wine Masterclasses), στις 2 και 9 Φεβρουαρίου, θα απολαύσουν 20 τυχεροί στο Scala Vinoteca. Οι προσκλήσεις θα είναι 2 ατόμων και θα διατεθούν μέσω διαγωνισμών σε επιλεγμένους ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή