Μετά το δείπνο αρχίζει η απόλαυση!

Μετά το δείπνο αρχίζει η απόλαυση!

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αφού έχετε ολοκληρώσει το βραδινό, έρχεται η ώρα που θα κριθεί αν η βραδιά θα αποτυπωθεί στη μνήμη όλων, αν τελικά θα εγγραφεί στο πάνθεον των αξέχαστων στιγμών. Είναι η ώρα της συζήτησης, της χαλαρής επικοινωνίας των φίλων μπροστά στο αναμμένο τζάκι ή στο φως των κεριών. Τώρα τα συναισθήματα φουντώνουν και η ψυχή γαληνεύει, καλά ταϊσμένη από αγάπη και εορταστική διάθεση. Τώρα είναι η ώρα των «μετά το δείπνο» ποτών.

Τι είναι όμως αυτά τα «μετά το δείπνο» ποτά; Στην πραγματικότητα κανείς δεν έχει απόλυτη ανάγκη από ένα ποτό εκείνη την ώρα! Έχουμε φάει, έχουμε πιει, έχουμε κορέσει τις αισθήσεις, την ψυχή και το σώμα μας. Τι ρόλο λοιπόν μπορεί να παίζει ένα ποτό; Τον σημαντικό ρόλο να μας βοηθήσει να χωνέψουμε το φαγητό μας! Πώς επιτυγχάνεται αυτό; Με την ηρεμία, την ευχαρίστηση, τη χαλάρωση. Το ποτό που θα προσφέρουμε μετά το δείπνο είναι το πιο «απελευθερωμένο» ποτό. Δεν υπόκειται σε κανέναν κανόνα! Δεν έχει να συνδυαστεί με κανένα πιάτο! Δεν είναι υποχρεωτικό να το πιεις καθιστός! Να τα σερβίρετε στο σαλόνι, για να μπορέσουν όλοι να τα απολαύσουν μισοξαπλωμένοι αναπαυτικά στις πολυθρόνες, ποτά που θα συνοδεύσουν τον καφέ, τα πούρα, τα εξαιρετικά σοκολατάκια και τα γλυκάκια από ξηρά φρούτα της εποχής. Κονιάκ και μπράντι special που θα σας αποζημιώσουν με τις φυσαλίδες τους.

Κι αν η βραδιά τραβήξει πολύ με την καλή κουβέντα και τους φίλους, πριν βγουν στο κρύο για τα σπίτια τους, προσφέρετε ένα ζεστό αφέψημα από λουίζα ή μελισσόχορτο με μέλι. Θα το εκτιμήσουν όλοι πολύ! 

 

→ Το σωστό ποτήρι για τα γλυκά κρασιά είναι η κλασική τουλίπα του λευκού κρασιού.

→ Ξεχάστε τα τεράστια στρογγυλά ποτήρια για μπράντι και κονιάκ, που άφηναν να αναδειχθεί μόνο ο αλκοολικός χαρακτήρας του ποτού λόγω της μεγάλης επιφάνειας. Αναζητήστε τα μικρότερα ποτήρια που έχουν σχεδιαστεί ειδικά από τη Riedel και τη Spiegelau.

→ Το σωστό ποτήρι για την απόλαυση ενός malt είναι πάντα από λεπτό κρύσταλλο σε σχήμα τουλίπας με καθιστό ποδαράκι. Κάπως σαν τις παλιές βεντούζες! Έτσι εγκλωβίζονται τα αρώματα, προσφέροντας μεγαλύτερη απόλαυση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή