Μακρόν – Μέι: Γιορτάζουν τη συμφωνία τους με μια σέλφι

Μακρόν – Μέι: Γιορτάζουν τη συμφωνία τους με μια σέλφι

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια χαμογελαστή σέλφι «επικύρωσε» τη νέα «θερμή συμφωνία της» με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι.

Η επίμαχη φωτογραφία που ανέβασε η κ. Μέι στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter τραβήχτηκε από τον ίδιο τον Γάλλο πρόεδρο μετά το πέρας της Σύνοδου Κορυφής κατά τη δεξίωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, στο μουσείο του Λονδίνου «Victoria and Albert».

Στη σέλφι εκτός από τους δύο ηγέτες ποζάρουν και άλλοι καλεσμένοι της δεξίωσης. Η κ. Μέι ανέφερε συγκεκριμένα στην ανάρτησή της: «(Είμαστε) υπερήφανοι που γιορτάζουμε τις ιδιαίτερες αξίες με τους ταλαντούχους ανθρώπους που συνδέουν τις χώρες τους», ενώ πρόσθεσε ότι «πάνω από έναν αιώνα μετά από την "εγκάρδια συμφωνία", ας γιορτάσουμε τη δική μας "θερμή συμφωνία"».

Νωρίτερα, ωστόσο, ο Γάλλος πρόεδρος άφησε να νοηθεί ότι η γαλλική πλευρά θα επιμείνει σε ζητήματα που αφορούν τις διαπραγματεύσεις για εμπορικές συμφωνίες στην μετά Brexit εποχή.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός δεν ήταν η μόνη που ανέβασε «χαρούμενες» φωτογραφίες με τον πρόεδρο της Γαλλίας. Ο υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον δεν αντιστάθηκε στον πειρασμό και ανήρτησε επίσης μια φωτογραφία με τον κ. Μακρόν, γράφοντας: «Πάμε! Μεγάλες συναντήσεις με τους Γάλλους ομολόγους σήμερα».

Πηγή: BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή