Δοκιμασία της ΑΕΚ σήμερα στη Λάρισα

Δοκιμασία της ΑΕΚ σήμερα στη Λάρισα

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την ΑΕΚ να έχει την πιο μεγάλη ανηφόρα στον δρόμο της σε σχέση με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ που βρίσκονται μαζί της στα πιο ψηλά πατώματα της βαθμολογίας, συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο η Σούπερ Λίγκα με το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής.

Λόγω των αγώνων της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου που θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα, αυτή τη φορά η αγωνιστική θα παιχθεί σε δύο και όχι τρεις δόσεις, με τρία παιχνίδια σήμερα και άλλα πέντε αύριο. Δεν υπάρχει, δηλαδή, στο πρόγραμμα το (καθιερωμένο πια) ματς της Δευτέρας.

Το πιο σημαντικό παιχνίδι όσον αφορά τη μάχη της κορυφής, είναι αναμφίβολα αυτό ανάμεσα στη Λάρισα και στην ΑΕΚ, με το οποίο κλείνει το σημερινό πρόγραμμα. Με νίκη, οι φιλοξενούμενοι θα πάνε πιο ήρεμοι στα απανωτά ματς με τον Ολυμπιακό που ακολουθούν και θα κρίνουν εν πολλοίς τις φιλοδοξίες τους σε δύο διοργανώσεις. Αν έχουν απώλεια και ανοίξει περισσότερο η ψαλίδα της διαφοράς, τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα.

Νίκη θέλει και η Λάρισα για να μείνει, έστω και εξ αποστάσεως, σε τροχιά Ευρώπης, κυνηγώντας Πανιώνιο και Αστέρα Τρίπολης που δοκιμάζονται αύριο στο Αγρίνιο και στη Λαμία αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα ανοίγει σήμερα με έναν αγώνα ορόσημο για τον Πλατανιά: έπειτα από 12 (!) συνεχείς ήττες του από τις 23 Σεπτεμβρίου, ελπίζει κόντρα στον Λεβαδειακό να πάρει ένα τρίποντο – φιλί της ζωής. Αν τα καταφέρει, θα σκαλίσει τις στάχτες για να κρατήσει ζωντανή τη φωτιά, ειδάλλως θα αποχαιρετήσει τα όπλα. Κρίσιμο για την ουρά της βαθμολογίας είναι και το άλλο σημερινό παιχνίδι, με τον χιλιοταλαιπωρημένο και αποψιλωμένο (ειδικά στην επίθεση) Παναθηναϊκό να υποδέχεται την προτελευταία Κέρκυρα.

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός υποδέχεται αύριο την Ξάνθη, ενώ ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον Απόλλωνα, ενθυμούμενος τι έπαθε η ΑΕΚ στο φινάλε του α΄ γύρου όταν δεν τον μέτρησε σοβαρά.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα (18η αγων.): ΣΑΒΒΑΤΟ: Πλατανιάς – Λεβαδειακός 15.00, Παναθηναϊκός – Κέρκυρα 17.15, Λάρισα – ΑΕΚ 19.30, ΚΥΡΙΑΚΗ: ΠΑΟΚ – Απόλλων 15.00, Λαμία – Αστέρας Τρ. 17.15, Παναιτωλικός – Πανιώνιος 17.15, ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος 17.15, Ολυμπιακός – Ξάνθη 19.30.

Η βαθμολογία (17 αγ.): Ολυμπιακός 38, ΠΑΟΚ 37, ΑΕΚ 37, Ατρόμητος 33, Πανιώνιος 26, Αστέρας Τρ. 26, Ξάνθη 24, Λεβαδειακός 21, Λάρισα 20, Παναθηναϊκός 19, Παναιτωλικός 18, ΠΑΣ Γιάννενα 18, Λαμία 16, Απόλλων 13, Κέρκυρα 11, Πλατανιάς 6 (σημ.: ο Παναθηναϊκός έχει -2 β.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή