Σε επαναγορά του 79,6% της Latirus προχώρησε η εισηγμένη «Ικτίνος Ελλάς»

Σε επαναγορά του 79,6% της Latirus προχώρησε η εισηγμένη «Ικτίνος Ελλάς»

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αναζήτηση νέου στρατηγικού επενδυτή, για την τουριστική ανάπτυξη έκτασης στη Σητεία της Κρήτης, βρίσκεται πλέον η εισηγμένη «Ικτίνος Ελλάς Α.Ε.». Η εταιρεία επιχειρεί να αναπτύξει τη συγκεκριμένη περιοχή από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν και την απέκτησε εξαγοράζοντας το 77,99% της εταιρείας «Tσιμεντοβιομηχανία Kρήτης Α.Ε.», η οποία ήταν και η ιδιοκτήτρια του ακινήτου των 2.800 στρεμμάτων, που βρίσκεται στον όρμο Φανερωμένης (Κοινότητας Σκοπής).

Οπως ανακοίνωσε χθες η εταιρεία, προχώρησε στην επαναγορά του ποσοστού 79,656% που κατείχε η Dolphin CI Thirteen Ltd., συμφερόντων του κ. Μίλτου Καμπουρίδη, στην εταιρεία Latirus Ltd, η οποία με τη σειρά ελέγχει την εταιρεία «Ικτίνος Ελλάς Τεχνική & Τουριστική Α.Ε.», τη θυγατρική που συνέστησε η μητρική «Ικτίνος» για την ανάπτυξη της έκτασης. Το τίμημα για την εξαγορά αυτή ανήλθε σε 14-15 εκατ. ευρώ, ανάλογα με τον τρόπο καταβολής. Χθες, καταβλήθηκε ποσό 1,4 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί στο 7,96% της εταιρείας, με αποτέλεσμα πλέον η «Ικτίνος» να είναι κάτοχος του 28,31% της Latirus. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Απριλίου, όταν και προβλέπεται να εξοφληθεί το σύνολο του τιμήματος.

Με τον τρόπο αυτό, η Dolphin συνεχίζει τη διαδικασία αποεπένδυσης από σειρά επενδυτικών έργων στα οποία είχε συμμετοχή τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να επικεντρωθεί σε εκείνα που έχουν προκριθεί ως άμεσου στρατηγικού ενδιαφέροντος, όπως η ανάπτυξη έκτασης στο Πόρτο Χέλι. Στη Latirus, η Dolphin είχε τοποθετηθεί το 2006.

Στόχος της διοίκησης της «Ικτίνος» είναι πλέον η εξεύρεση νέου στρατηγικού επενδυτή. Αντικείμενο της επένδυσης είναι η ανάπτυξη ξενοδοχείου πέντε αστέρων, που θα συνδυαστεί με γήπεδο γκολφ 18 οπών και δύο οικιστικές ζώνες, όπου προβλέπεται η ανάπτυξη περίπου 300 μεζονετών. Παράλληλα, στις συνοδευτικές εγκαταστάσεις, περιλαμβάνονται κέντρο θαλασσοθεραπείας, συνεδριακό κέντρο και μαρίνα 85 τουριστικών σκαφών. Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η επένδυση είναι αδειοδοτημένη κι έτοιμη για κατασκευή, μετά 10 και πλέον χρόνια προσπάθειας για τη λήψη των σχετικών αδειών. Υπενθυμίζεται ότι το Προεδρικό Διάταγμα με τους όρους δόμησης της έκτασης έχει εγκριθεί ήδη από το 2016.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή